Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Devet ozlijeđenih vatrogasaca, najmanje jedna izgorjela kuća i 150 hektara trave dosadašnja je šteta niza požara oko Adelaidea, a oko 200 vatrogasaca se bori s vatrenom stihijom koja prijeti još desecima kuća.


Nakon blagog i vlažnog ljeta, južne australske države pogodio je val vrućine nošen vjetrovima koji pušu s pustinjskog sjevera, a danas je izmjereno 40 stupnjeva Celzijevih.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Kako je Hrvatska preživjela najtopliji dan u godini: Čak se i more ugrijalo do gotovo 30 stupnjeva. Hitna uputila važan apel vozačima Vrućina, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) U Kninu izmjereno čak 39 stupnjeva, a najgore tek dolazi: "Danas smo imali oko 80 intervencija zbog vrućina"

Već 12 dana za redom jesenske temperature se u južnoj Australiji ne spuštaju ispod 35 stupnjeva Celzijevih pa su zabilježeni i prvi požari u australskoj divljini. 

Meteorološki zavod predviđa da će se tako visoke temperature održati još nekoliko dana nakon čega slijede primjereniji jesenski vremenski uvjeti.