Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogu li time isplatiti dugove?

Atena će dopustiti snimanje reklama na Akropoli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za 1600 bi se eura dnevno smjele snimati reklame na grčkoj Akropoli. Trebalo bi 600 tisuća godina da bi se na ovaj način otplatili svi grčki dugovi.

Za 1600 bi se eura dnevno smjele snimati reklame na grčkoj Akropoli. Trebalo bi 600 tisuća godina da bi se na ovaj način otplatili svi grčki dugovi.

Pročitajte i ovo Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci

Grčka je vlada otkrila novi izvor novca. Ministarstvo kulture je, kako prenose mediji, odlučilo iskoristiti Akropolu i druge kulturne spomenike u svrhu snimanja reklama. Jedan dan snimanja koštao bi 1600 eura.

Kritičari već duže vrijeme upozoravaju da bi se na taj način kulturni spomenici previše komercijalizirali te da postoji mogućnost da se onda zanemari njihova obrazovna funkcija.

No, nije ovo prvi slučaj spominjanja korištenja kulturnih spomenika u komercijalne svrhe. Doduše, svaki takav projekt rađen je u svrhu zarađivanja sredstava za njihovu obnovu ili restauraciju. Rimskom je Koloseumu, primjerice, Tod's, marka obuće, predložila plaćanje restauracije u iznosu od 25 milijuna eura, a zauzvrat bi mogli koristiti prostor Koloseuma u svojim reklamama.

Međutim, još uvijek je otvoreno pitanje hoće li se na ovaj način, barem djelomično, moći pokriti grčki dugovi. Naime, trebalo bi ravno 600 tisuća godina snimanja, odnosno 218,75 milijuna dana snimanja, da bi se pokrili grčki dugovi u iznosu od ravno 350 milijardi eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene