Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka kancelarka Angela Merkel poručila je u ponedjeljak da je "u velikom interesu Njemačke zaustaviti sankcije protiv Rusije", no postoji i uvjet za to, naravno.


Angela Merkel želi njemački pristup prema Moskvi, a u ponedjeljak je dala do znanja da je spremna gotovo odmah zagovarati olakšanje EU sankcija prema Rusiji.

Vezani članci Donald Trump, predsjednik SAD-a (Foto: AFP) SAD uveo nove sankcije Rusiji zbog ukrajinske krize Slika nije dostupna NEUGODNO IZNENAĐENJE ZA PUTINA Zapad produljio sankcije Rusiji

"Čim vidimo napredak u skladu sa sporazumom iz Minska, olabavit ćemo sankcije", poručila je njemačka kancelarka Angela Merkel svojim stranačkim kolegama na sastanku održanom u ponedjeljak navečer, prenosi The Local.

Sporazum iz Minska potpisan je u istoimenom bjeloruskom gradu u veljači 2015. godine, s ciljem zaustavljanja rata na istoku Ukrajine, na način da se njime poziva na uklanjanje teškog naoružanja s prve crte bojišta.

Merkel je naglasila kako je Njemačkoj i Rusiji objema u interesu ukidanje sankcija, ali je stranačke kolege istovremeno podsjetila i zašto je Njemačka prihvatila nametanje sankcija Rusiji - zbog aneksije poluotoka Krima, koji je dotad bio dijelom ukrajinskog teritorija.