Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka kancelarka Angela Merkel poručila je u ponedjeljak da je "u velikom interesu Njemačke zaustaviti sankcije protiv Rusije", no postoji i uvjet za to, naravno.


Angela Merkel želi njemački pristup prema Moskvi, a u ponedjeljak je dala do znanja da je spremna gotovo odmah zagovarati olakšanje EU sankcija prema Rusiji.

Vezani članci Slika nije dostupna Europa zabrinuta zbog Navaljnova zdravstvenog stanja, ali i napetosti između Rusije i Ukrajine: "Situacija je vrlo opasna" Angela Merkel Merkel zatražila izglasavanje novog zakona zbog korone, burne reakcije u parlamentu

"Čim vidimo napredak u skladu sa sporazumom iz Minska, olabavit ćemo sankcije", poručila je njemačka kancelarka Angela Merkel svojim stranačkim kolegama na sastanku održanom u ponedjeljak navečer, prenosi The Local.

Sporazum iz Minska potpisan je u istoimenom bjeloruskom gradu u veljači 2015. godine, s ciljem zaustavljanja rata na istoku Ukrajine, na način da se njime poziva na uklanjanje teškog naoružanja s prve crte bojišta.

Merkel je naglasila kako je Njemačkoj i Rusiji objema u interesu ukidanje sankcija, ali je stranačke kolege istovremeno podsjetila i zašto je Njemačka prihvatila nametanje sankcija Rusiji - zbog aneksije poluotoka Krima, koji je dotad bio dijelom ukrajinskog teritorija.