Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A. Jarak iz Beograda

'Ovoliki izljev mržnje nisam nikad doživio, mediji se natječu u vrijeđanju Milanovića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska i Srbija današnja su tema lokalnih i regionalnih medija.

Srbijanska vlada je na vrhuncu zaoštravanja odnosa s Hrvatskom zasjedala, a tamošnji premijer Aleksandar Vučić rekao je kako bio šokiran mjerama koje je Hrvatska uvela od sinoć.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

U srbijanskoj vladi i dalje ustraju na tome da je hrvatska Vlada kriva za ovu krizu zatvaranja granice, i poručuju da neće voditi izbjeglice prema mađarskoj granici, unatoč molbi Zorana Milanovića, jer kažu da 'njima ljudi nisu voće i povrće pa da ih razvrstavaju'.

Salvu kritika uputili su i prema hrvatskom premijeru. Vučić se predstavlja kao veliki humanitarac koji brine o izbjeglicama, a hrvatske odluke kritiziraju i nazivaju 'ludilom'.

I srbijanski mediji se bave blokadom granice. Naslovnice tabloida prepune su naslova u kojima padaju teške i neprimjerene riječi. Kurir, Informer i Alo prednjače u vrijeđanju Hrvatske i hrvatskog premijera. Umjereniji mediji bave se gospodarskom štetom i prenose izjave hrvatskih i srbijanskih čelnika.

Ovoliki izljev mržnje i bijesa nisam nikad doživio na ovdašnjim tabloidima, koji kao da se natječu tko će danas više uvrijediti Zorana Milanovića.

SRBIJA ODLUČILA Blokiran ulaz hrvatskoj robi na svim graničnim prijelazima: 'To su mjere kojima štitimo svoju državnost'

'POČEO CARINSKI RAT' Granice glavna tema srpskih medija

'To znači kada uđu u autobus, pa kažu zato što se zoveš Aleksandar, zato što se zoveš Stefan, zato što se zoveš Predrag i zato što se zoveš Nikola, moraš izaći iz autobusa, na te mjere Srbija neće odgovoriti. Te mjere nemaju veze sa zdravim razumom, te mjere nemaju veze ni sa čim. Mi u tom ludilu nećemo više sudjelovati', današnja je poruka Vučića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene