Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki su vojnici jučer greškom ubili 7 afganistanskih policajaca, a još su četvoricu ranili u istočnom Afganistanu, izvijestili su dužnosnici američke vojske.


Združene afganistanske i američke vojne snage helikopterom su u ponedjeljak prebačene u pokrajinu Khoyani u istočnom Nangarharu gdje su trebale izvesti akciju protiv terorističkih skupina u regiji, rekao je za dpa glasnogovornik pokrajinskog guvernera Noor Agha Zuwak.

Vezani članci Zapaljeni automobil Izvukli ga iz automobila trenutak prije eksplozije, sekunde su ga dijelile od sigurne smrti Hrvatska vojska - 2 Nove tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: "Njih smeta sve, oni i dalje drže svoju javnost u nekoj polutenziji. Albanska većina na Kosovu priznata je od skoro cijelog EU-a"

"Kad se spustila noć, u policijskoj postaji u regiji upaljena su
svjetla, što je zbunilo afganistansko-američke vojne snage. Misleći da je riječ o neprijatelju otvorili su vatru na njih iz zraka i sa zemlje, ubivši pritom sedam policajaca i ranivši ih četiri", rekao je glasnogovornik.

Zuwak je objasnio kako je do pogreške došlo zbog spleta nesretnih okolnosti - mraka i loše koordinacije među pripadnicima vojnih snaga što su ih predvodili američki zapovjednici. NATO-ove međunarodne sigurnosne snage (ISAF) nisu objavile informaciju o nacionalnosti vojnika umiješanih u incident, niti su objavile pojedinosti o točnoj lokaciji na kojoj se incident dogodio.