Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Amerikanci greškom ubili 7 afganistanskih policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki su vojnici jučer greškom ubili 7 afganistanskih policajaca, a još su četvoricu ranili u istočnom Afganistanu, izvijestili su dužnosnici američke vojske.

Združene afganistanske i američke vojne snage helikopterom su u ponedjeljak prebačene u pokrajinu Khoyani u istočnom Nangarharu gdje su trebale izvesti akciju protiv terorističkih skupina u regiji, rekao je za dpa glasnogovornik pokrajinskog guvernera Noor Agha Zuwak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afganistan: Ubijeno 30 talibana i 2 policajca Slika nije dostupna Afganistan: iz zasjede ubijeno 7 policajaca

"Kad se spustila noć, u policijskoj postaji u regiji upaljena su
svjetla, što je zbunilo afganistansko-američke vojne snage. Misleći da je riječ o neprijatelju otvorili su vatru na njih iz zraka i sa zemlje, ubivši pritom sedam policajaca i ranivši ih četiri", rekao je glasnogovornik.

Zuwak je objasnio kako je do pogreške došlo zbog spleta nesretnih okolnosti - mraka i loše koordinacije među pripadnicima vojnih snaga što su ih predvodili američki zapovjednici. NATO-ove međunarodne sigurnosne snage (ISAF) nisu objavile informaciju o nacionalnosti vojnika umiješanih u incident, niti su objavile pojedinosti o točnoj lokaciji na kojoj se incident dogodio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene