Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povjerenje nije nestalo

Biden: ''Ministar obrane je pogriješio''

Joe Biden
Joe Biden Foto: Afp
Američki predsjednik Joe Biden u petak je rekao da mu je ministar obrane Lloyd Austin trebao reći za svoju bolest koja je dovela do hospitalizacije, no da i dalje ima povjerenja u šefa Pentagona.

"Da", rekao je američki predsjednik Joe Biden u odgovoru na pitanje je li ministar obrane Loyd Austin donio pogrešnu procjenu kad ga nije informirao o svojoj bolesti.

Austin je hospitaliziran 1. siječnja zbog komplikacija nastalih nakon operacije raka prostate 22. prosinca.

Informacija o Austinovoj hospitalizaciji zbog komplikacija nakon operacije karcinoma prostate nije bila podijeljena s javnošću, Bijelom kućom ni Kongresom dobar dio prošlog tjedna, nakon što je ministar hospitaliziran na Novu godinu.

Pročitajte i ovo Osnovna škola u Splitu - 2 Problem na jugu Hrvatske Šprice na svakom koraku, pa i kod škole. Dok građani bijesne, iz kotara umiruju: ''Nije, naravno, nikome ni ugodno ni drago, ali nije to još zabrinjavajuće''

Pročitajte i ovo Pukotine u tlu nakon vulkanske aktivnosti na Islandu Potraga na Islandu Išao pokrpati pukotinu nastalu nakon erupcije vulkana: Upao unutra i nestao

Austin (70) je primljen u vojnu bolnicu Walter Reed u Marylandu 22. prosinca radi operacije karcinoma prostate. Ponovno je hospitaliziran 1. siječnja zbog komplikacija koje su uključivale i infekciju urinarnog trakta i od onda se nalazi u bolnici.

Ministar obrane odmah je iza Bidena u hijerarhiji zapovijedanja američkom vojskom i njegove dužnosti zahtijevaju da bude dostupan u svakom trenutku odgovoriti na bilo koju vrstu krize nacionalne sigurnosti. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene