Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga na Islandu

Išao pokrpati pukotinu nastalu nakon erupcije vulkana: Upao unutra i nestao

Pukotine u tlu nakon vulkanske aktivnosti na Islandu
Pukotine u tlu nakon vulkanske aktivnosti na Islandu Foto: Afp
Spasioci tragaju za muškarcem koji je upao u pukotinu u zemlji nastaloj nakon erupcije vulkana na Islandu prošlog mjeseca.

Muškarac je radio na ispunjavanju pukotina koje su nastale uslijed podrhtavanja tla i vulkanske aktivnosti u gradu Grindaviku, čiji su stanovnici evakuirani još u studenom.

Od srijede za muškarcem tragaju stotine ljudi, no zbog odrona potraga je u četvrtak prije ponoći morala biti obustavljena.

Pročitajte i ovo Onečišćeni zrak - 2 Kisele kiše Koliko je opasna vulkanska erupcija na Islandu za Hrvatsku? "Ako zrak otputuje negdje drugdje, onda neće biti štete"

"Više nismo mogli jamčiti za sigurnost ljudi koji su radili u pukotini. Na vrhu se odronulo stijenje", rekao je za lokalne medije Ulfar Ludviksson, policijski zapovjednik južnog dijela Islanda.

Na pukotini se radilo kako bi se proširio uski ulaz u procjep u kojeg trenutačno mogu stati tek dvije osobe.

"Duboko je, ide više desetaka metara u dubinu, a još dublje od toga nalazi se voda. Spuštamo dvije osobe u košari. Nakon 10 minuta ih izvlačimo van pa šaljemo drugih dvoje", objasnio je Ludviksson za lokalne medije.

Pročitajte i ovo Erupcija vulkana na Islandu - 6 nadrealne snimke VIDEO/FOTO Pakao na Zemlji: Trenutak u kojem lava suklja uvis

Intenzivna vulkanska aktivnost na Islandu kulminirala je spektakularnom erupcijom vulkana u prosincu.

Rastopljeno kamenje izbijalo je iz pukotina u tlu na poluotoku Reykjanes nakon što je duž poluotoka nastala pukotina duga oko tri kilometra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene