Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem na jugu Hrvatske

Šprice na svakom koraku, pa i kod škole. Dok građani bijesne, iz kotara umiruju: ''Nije, naravno, nikome ni ugodno ni drago, ali nije to još zabrinjavajuće''

Aktualno Galerija Osnovna škola u Splitu - 1 Osnovna škola u Splitu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Osnovna škola u Splitu - 2 Osnovna škola u Splitu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Igle - 1 Igle - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Igle - 2 Galerija 1/4 >>
Odbačene šprice u Splitu ponovno su izazvale bijes kod građana. Godišnje ih se skupi čak 150 kilograma, a posljednji slučaj dogodio se u blizini osnovne škole. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić.

U neposrednoj blizini osnovne škole Split 3 sve su šokirali prizori odbačenih igala i šprica. Građani upozoravaju da nije riječ o izoliranom slučaju.

O konkretnom slučaju obaviještena je i policija: ''Policijski službenici su obišli područje i utvrdili da su igle i šprice uklonjene, a ubuduće policijski službenici će u sklopu redovnih zadaća i ostalih poslova, a u cilju prevencije intenzivnije obilaziti i opservirati navedeno područje.''

Pročitajte i ovo Ulica s različitim stopama poreza - 4 Bizarnosti porezne reforme Kolika će vam biti plaća moglo bi ovisiti u kojem dijelu ulice živite: "Bilo bi smiješno da nije žalosno"

I ravnatelj škole kraj koje su pronađene poručuje da upozoravaju učenike na ovaj problem o kojem se rijetko govori, a teško staje na kraj. Čak 150 kilograma igala godišnje s javnih površina skupi splitska udruga HELP pa su izašli i ovaj put.

Iz kotara kažu da ovo nije alarmantno. "U zadnjih 10 godina, koliko sam ja u kotaru, ovo je druga situacija da imamo dojavljeno. Prethodna je bila, baš sam gledala u dokumentaciju, u rujnu 2022.godine. Nije, naravno, nikome ni ugodno ni drago kad naiđemo na nešto tako ili čujemo dojave, ali to još nisu neki tako zabrinjavajući podaci'', kaže Ivana Zelić iz Gradskog kotara Split 3.

Pročitajte i ovo Tanzanija; ilustracija - 1 Provjereno u Africi Volonteri su slijepoj baki jedina nada da doslovce ne umre od gladi: S malo novca i puno volje čuda su moguća

Ali i jedan slučaj je previše. Posebno kad se nađu blizu djece. Odrasli moraju znati kako rukovati njima.

"Specijalne hvataljke i specijalne kontejnere za zbrinjavanje otpada. Tako da ni u kojem slučaju, ni u kojim uvjetima, ne bi ih se trebalo dirati rukama'', upozorava Nevenka Mardešić iz udruge HELP SPLIT.

Iz udruge napominju kako se često radi i o steroidima, sredstvima za izgradnju mišićne mase i inzulinu, a njihovo neodgovorno odbacivanje nosi ogroman rizik.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene