Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka vojska izvela je šest zračnih udara protiv džihadista Islamske države u blizini sirijskog grada Kobanija u petak i subotu, objavilo je američko središnje zapovjedništvo.


Američke i nizozemske snage također su izvele tri zračna udara protiv ciljeva IS-a u Iraku blizu Tal Afara i Hita u petak i subotu, kazalo je središnje zapovjedništvo u priopćenju.

Vezani članci Slika nije dostupna CIA: Islamska država ima između 20.000 i 31.500 boraca u Iraku i Siriji Slika nije dostupna Amnesty International osuđuje etničko čišćenje IS-a u Iraku

Osim toga, američke su snage "na zahtjev iračke vlade u više navrata izbacile pomoć za opskrbu iračkih sigurnosnih snaga", kaže, dodajući da su hrana, voda i streljivo izbačeni u blizini najveće iračke naftne rafinerije.

U napadima u blizini Kobanija pogođeni su jedna borbena pozicija IS-a i tri manje postrojbe, oštećen je jedan zapovjedni centar i uništena tri kamiona, dodaje se u priopćenju.

Bitka za Kobani: 7 stvari koje morate znati

Jedan je američki dužnosnik u petak kazao da će ljudi vjerojatno biti pobijeni ako Kobani padne u ruke IS-a koji je osvojio velike dijelove Sirije i Iraka.

Napadi u Iraku sjeverno od Tal Afara pogodili su malu postrojbu IS-a i uništili jedno vozilo, dok su sjeverozapadno od Hita ciljane dvije male postrojbe. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook