Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bez obzira na odluku najvišeg talijanskog prizivnog suda da se suđenje u slučaju ubojstva britanske studentice Meredith Kercher mora ponoviti, Amanda Knox ne odustaje od objave svog viđenja slučaja.


Kako je talijanski vrhovni sud poništio njezinu oslobađajuću presudu, Amerikanka Amanda Knox će, kao što je bilo predviđeno, objaviti svoje memoare u travnju i sudjelovati u njihovoj promociji, objavio je izdavač.

Vezani članci Filip Zavadlav - 2 Socijalni radnik i stanodavka o Zavadlavu: "Bio je fin pristojan mladić. Trudio se uspjeti u životu" Amanda Knox (Foto: AFP) - 9 Amanda Knox odžala govor u suzama: ''To što sam nedužna nije me spasilo. Bilo je nemoguće imati pošteno suđenje u Italiji''

Izdavačka će kuća Harper Collins objaviti knjigu Amande Knox "Waiting to be heard" 30. travnja. Mlada žena će istog dana imati intervju na televiziji ABC.

>> Britanska studentica 40-ak puta izbodena nožem: Amerikanki suđenje kreće ispočetka!

Talijanski vrhovni sud poništio je u utorak oslobađajuću presudu Amerikanki Amandi Knox i njezinu bivšem dečku Raffaeleu Sollecitu i naredio novo suđenje za ubojstvo mlade Britanke Meredith Kercher 2007.

Izdavačka kuća Harper Collins, u vlasništvu magnata Ruperta Murdocha, kaže da ta odluka ništa ne mijenja u planiranom rasporedu objave i promocije knjige. "Kao što je bilo predviđeno, Harper Collins će objaviti knjigu Amande Knox 30. travnja 2013. i jamči za planirane intervjue, izjavila je glasnogovornica tvrtke Tina Andreadis.

Amanda Knox i Raffaele Sollecito, osuđeni na prvostupanjskom sudu na 26 i 25 godina zatvora, pušteni su na slobodu u listopadu 2011. nakon četiri godine zatvora u Perugiji.

Mlada Amerikanka se iz Italije odmah vratila kući u Seattle i njoj će se vjerojatno suditi u odsutnosti. Novo suđenje održat će se u Firenci, odlučio je vrhovni sud prihvativši žalbu državnog odvjetništva u Perugijl. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook