Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iranskog čelnika

Ahmadinedžad: Chavez će se vratiti s Isusom i donijeti mir i pravdu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smrt venezuelanskog predsjednika Huga Chaveza izazvala je sućut mnogih državnika, ali nijedna nije bila tako ekscentrična kao poruka iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada koji je najavio njegov drugi dolazak na Zemlju u društvu Isusa i šijitskog mesije Mahdija, javlja Radio slobodne Europe.

'Ne sumnjam da će se Chavez vratiti zajedno s Isusom i Mahedijem (skrivenim imamom) kako bi uspostavio mir i pravdu na svijetu', navodi se u poruci postavljenoj na internetskoj stranici iranskog predsjednika.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

>> UŽIVO Milijuni se došli oprostiti od Chaveza

Iranski klerici nisu s oduševljenjem reagirali na takvu poruku. Iranski mediji javljaju u petak da je jedan od iranskih ajatolaha, Sejad Ahmed Hatami, voditelj molitve petkom u Teheranu, izjavio da se radi o 'pretjerivanju'. 'Bilo bi dovoljno da je jednostavno poslao diplomatsku poruku s izrazima sućuti', dodao je.

Ahamadinedžad, koji je bio Chavezov bliski prijatelj, doputovao je u petak ujutro u Caracas na posljednji ispraćaj pokojnog venezuelanskog predsjednika. U venezuelanski glavni grad stigao je i kubanski predsjednik Raul Castro, a do početka pogreba u 15,30 po srednjoeuropskom vremenu očekuje se dvadesetak šefova država, većinom latinoameričkih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene