Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Afganistan: Ubijeno 30 talibana i 2 policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetak navodnih talibana i dva policajca ubijeni su u pokrajini Badghis na zapadu Afganistana, u napadu 200 pobunjenika na sjedište okruga, blizu granice s Turkmenistanom, objavila je u nedjelju lokalna policija.

Glasnogovornik ministarstva obrane Mohammad Zahir Azini rekao je da je "27 neprijatelja ubijeno" od subote u operaciji u okrugu Shinkay, pokrajini Zaboul, ne navodeći kako su ti podaci, neprovjerivi iz nezavisnog izvora, utvrđeni.

Pročitajte i ovo Ubijeni policajci u Sjevernoj Karolini ubijen i napadač Četvero policajaca ubijeno, četvero ranjeno: Došli su uhititi zločinca, a onda je na njih otvorena vatra Slika nije dostupna Premješten u samnicu Htio dokazati da je zemlja sigurna pa završio u zatvoru: Talibani uhitili austrijskog ekstremista

U subotu su talibani pokrenuli najvažniji napad od 2003. u pokrajini Badghis, zapalivši gradsku vijećnicu i sjedište okruga Murghab, 15 km od turkmenistanske granice, kazao je Mohammad Ayob Niazyar, šef pokrajinske policije.

U nedjelju su dvije rakete koje su ispalili talibani pale nedaleko mjesta gdje se u posjetu nalazio afganistanski predsjednik Hamid Karzai, u pokrajini Ghazni, ne uzrokujući ljudske žrtve, priopćila je lokalna policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene