Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampirali na granici

Afganistan: Pronađena izrešetana tijela Nijemaca i Amerikanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afganistanska policija pronašla je u zabačenom planinskom dijelu sjeveroistočnog Afganistana mecima izrešetana tijela osmero stranaca i troje njihovih afganistanskih kolega, objavila je policija, prenose novinske agencije.

Stranci su kampirali u zabačenom dijelu Karan-nu-Mujana, okruga u pokrajini Nuristan, koja graniči s Pakistanom, objavila je policija. Afganistanac koji je preživio napad kazao je policiji da su ih napali muškarci s dugim bradama, prenosi njemačka agencija dpa.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Slika nije dostupna U Afganistanu ubijeno 67 talibana

Policija je priopćila je su stranci bili liječnici koji su radili u bolnici u Kabulu. Incident se dogodio prije dva tjedna, no zbog zabačenosti područja policija je njihova tijela pronašla tek u četvrtak. Ubijeno je šestero Nijemaca i dvojica Amerikanaca, objavila je policija. Među poginulima su tri Njemice.

>> Nove civilne žrtve u Afganistanu, ubijen poljski vojnik

Načelnik policije susjedne pokrajine Badakshan Aqa Noor Kentuz rekao je da su stranci kampirali nedaleko od šumskog područja u sklopu obilaska nekoliko okruga u Nuristanu i Badakshanu, te da su kod njihovih trupala pronađeni dokumenti.

‘Prije njihova putovanja upozorili smo ih da se ne približavaju džungli u Nuristanu, ali oni su nam rekli da su liječnici i da ih nitko neće napasti’, rekao je Kentuz za Reuters.

Guverner Nuristana Jamaluddin Badr potvrdio je da su skupinu činili liječnici koji su pomagali lokalnim medicinskim djelatnicima u regiji. Američko veleposlanstvo u Kabulu priopćilo je da se vjeruje da je ubijeno ‘nekoliko’ američkih državljana, ali nije moglo potvrditi pojedinosti o incidentu.

Snage ISAF-a pod zapovjedništvom NATO-a priopćile su da nemaju nikakvih informacija o tom događaju. Motiv napada nije poznat, ali u području gdje su se dogodila ubojstva djeluju talibani. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene