Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija bombe

Nove civilne žrtve u Afganistanu, ubijen poljski vojnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji međunarodnih i afganistanskih snaga na istoku Afganistana poginulo je najmanje četvero civila, dok ih je 12 ubijeno u eksploziji bombe, a ubijen je i pripadnik ISAF-a, objavila je u petak NATO-ova misija u toj zemlji ISAF.

To se dogodilo dan nakon što je zapovjednik ISAF-a, general David Petraeus izdao taktičku direktivu kojoj je cilj izbjeći kolateralne žrtve među stanovništvom Afganistana. Vojnici su prilazili selu u okrugu Sherzad 'na temelju obavještajnih podataka da se u njemu nalazi visoki talibanski dužnosnik' kada je na njih zapucano iz lakog oružja i granata iz nekoliko različitih smjerova, stoji u priopćenju ISAF-a.

Pročitajte i ovo Eskplozija u vojnoj bazi u Kambodži Kambodžanska vojska VIDEO Eksplodiralo streljivo u vojnoj bazi, poginulo 20 vojnika: Manje eksplozije čule su se još sat vremena kasnije Eksplozija u Somaliji Poginulo najmanje 10 ljudi VIDEO Kamion pun eksploziva zabio se u kontrolnu točku: "Do sada sam vidio 10 mrtvih ljudi, broj žrtava će sigurno rasti"

U sukobu koji je slijedio, ubijeno je između 15 i 20 pobunjenika, uključujući dva talibanska zapovjednika, dodaje se. Vojnici su u povlačenju i dalje bili izloženi vatri, zbog čega su zatražili zračnu potporu, pojašnjava se u priopćenju. 'Koalicijske snage duboko žale što su u našoj zajedničkoj operaciji stradale civilne žrtve', rekao je glasnogovornik ISAF-a, admiral Greg Smith.

ISAF će 'u suradnji s vladom Afganistana provesti istragu', dodao je Smith. Istragu o tome incidentu naredio je ranije i afganistanski predsjednik Hamid Karzai. Predsjednička palača objavila je da su civili stradali kada je granata pogodila njihovu kuću. Jedan pripadnik ISAF-a, Poljak, ubijen je u eksploziji bombe na istoku Afganistana, objavio je ISAF ne navodeći pojedinosti.

Prema ISAF-u, 12 afganistanskih građevinskih radnika također je poginulo u eksplozijama bombi u istočnim pokrajinama Kunar i Ghasni. Ti su se napadi dogodili unatoč naredbi vrhovnog talibanskog vođe Mule Omara da se izbjegavaju civilne žrtve. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene