Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Desetorica španjolskih svećenika optužena su u utorak za spolno zlostavljanje djece u postupku pokrenutom nakon što je papa Franjo nazvao žrtvu zlostavljanja kako bi joj uputio ispriku u ime Katoličke crkve, pokazali su sudski dokumenti.


Danas 24-godišnji muškarac pisao je Papi kako bi ga izvijestio da je bio zlostavljan u vrijeme kad je bio ministrant. Papa ga je nazvao u kolovozu kako bi mu se ispričao, objavio je u studenome španjolski portal Religion Digital, što je kasnije potvrdio i sam papa, koji je istodobno rekao da je naredio provođenje istrage unutar Crkve o tome događaju. Nadbiskup Granade Francisco Javier Martinez oslobodio je dužnosti nekolicinu svećenika povezanih s tim slučajem.

Biskup smijenjen zbog pedofilije: 'Papa će za ovo morati odgovarati pred Bogom'

Vezani članci Zlostavljana djevojčica, ilustracija Pedofilu olakotna okolnost to što je - bio u ratu. Sa suda poručuju: "Uzima se u obzir prijašnji život optuženika. To nije nešto što bi trebalo zanemariti" Theodore McCarick - 4 Vatikan konačno objavio izvješće o zloglasnom američkom kardinalu, razriješenom zbog zlostavljanja djece i odraslih

Žrtva je rekla da je zlostavljanje trajalo godinama, od njegove 14. do 17. godine, u kući u predgrađu Granade koju su unajmili zlostavljači, dooznaje se iz suda.

Vatikan je prošle godine priopćio da je između 2004. i 2013. iz službe uklonio oko 850 svećenika koji su bili optuženi da spolno zlostavljanje maloljetnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook