Dugo odgađana odluka o poskupljenju struje sutra bi trebala doći na dnevni red Vlade.

Galerija


Naknada za obnovljive izvore energije (OIE) porasti će sa sadašnjih 3,5 lipa po kilovatsatu (kWh) na 10,5 lipa po kWh od početka rujna, zbog čega prosječan račun za električnu energiju poskupjeti za oko 20 kuna mjesečno, doznaje se u srijedu u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.

Vezani članci Predrag Knežević i Marko Balen (Foto: Dnevnik.hr) Sindikalist Trećeg maja: Od samog početka vjerovao sam da ćemo doći do ovakvog rezultata Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao brodogradilište 3. maj (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) - 1 Premijer i ministri obišli riječki 3. maj: Raspravljali kako spasiti škver, Plenković zadovoljan onime što je čuo

Prvi veći računi u sandučiće građana trebali bi stići u desetom mjesecu.

Nije pronađena kompenzacijska mjera za gospodarstvenike, tako da će se poskupljenje u jednakom iznosu odnositi i na njih.

Dugo odgađana Odluka o naknadi za obnovljive izvore energije (OIE) pred vladom će se naći u četvrtak.

Kako je Nova TV izvijestila još u srpnju, ovo poskupljenje, to jest povećanje naknade je neizbježno jer državi već sada nedostaje novca za plaćanje ugovorenih poticaja proizvođačima zelene energije.

Dio stručnjaka smatra i kako ovo poskupljenje neće biti i posljednje jer povećanje naknade  neće donijeti dovoljno novca da bi se u budućnosti redovito plaćali ugovoreni poticaji za zelenu energiju.