Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ronaldo najplaćeniji u povijesti Manchestera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugovor na 31 milijun funti (oko 45,5 milijuna eura) učinio je 22-godišnjeg Cristiana Ronalda najplaćenijim igračem Manchester Uniteda ikad…

Iako se mjesecima spekuliralo hoće li Cristiano Ronaldo u Real ili Barcelonu, i iako su mnogi klubovi bili spremni dobrano 'odriješiti vreću' s novcem, Cristiano Ronaldo je odlučio ostati na Otoku do 2012. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ferguson: ''Ako Ronaldo ode, i ja odlazim!'' Slika nije dostupna C. Ronaldo odbija pregovore s Manchesterom

The Daily Mail piše da Portugalčev novi 5-godišnji ugovor vrijedi 6,2 milijuna funti (oko 9,1 milijuna eura) godišnje, što znači da mu tjedna plaća iznosi 119.000 funti (tričavih 175.000 eura). Time je 'prešišao' Ria Ferdinanda koji je do sada nosio titulu najplaćenijeg u klubu.

"Ja sam na pravom mjestu", izjavio je Ronaldo nakon što je potpisao novi ugovor s Manchesterom.

No, iako Portugalac kaže da je Sir Aleksu Fergusonu cijelo vrijeme govorio kako će ostati u klubu, Škot je priznao da je u posljednje vrijeme bilo toliko glasina da više ni sam nije bio siguran treba li se ipak brinuti.

"Razgovarali smo o ugovoru gotovo svaki tjedan. Cijelo sam mu vrijeme govorio da želim ostati. Sada smo zaključili dogovor i ja sam potpisao", rekao je Unitedov najbolji strijelac.

"Znam da sam u pravom klubu. Zadovoljan sam sa suigračima, prijateljima i trenerima. Puno sam ovdje naučio, ali još puno trebam naučiti i zaista samo želim nastaviti raditi na sebi. Želim s Manchesterom osvojiti još trofeja i srećom, mogu to ostvariti još ove sezone", dodao je Ronaldo, koji je zaista postao jedan od najboljih i najtraženijih igrača svijeta ubrzo nakon što je kao 18-godišnjak iz lisabonskog Spotringa stigao na Old Trafford.

"Sa samo 22-godine je već kao Maradona i Pele. Ugovor s njim je jedan od najboljih koje sam ipak sklopio. Njegov napredak u ovoj sezoni može se nazvati astronomskim. Gdje možete naći krilo koje je dalo 20 golova. To je nevjerojatno. Uopće nije upitno da Cristiano ide po titulu najboljeg nogometaša svijeta. No, na drugima je da odluče je li dobar kao Maradona i Pele. Taj je izazov sada samo pred njim", izjavio je Sir Alex.

Nešto je slično ponovio i veteran Uniteda Ryan Giggs koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri svjedočio nazočnosti mnogih talantiranih igrača na Old Traffordu. No, Velšanim tvrdi da u Ronaldu ipak vidi nešto sasvim drugačije. Posebno se divi načinu na koji se suočio s negativnim publicitetom nakon što je Portugal izbacio Englesku u četvrtfinalu Svjetskog prvanstva u Njemačkoj 2006. 

(Podsjetimo, Ronaldova je budućnost u Manchesteru na početku sezone bila neizvjesna, jer se sukobio s klupskim suigračem Wayneom Rooneyem. Nakon što je Njemačka izbacila Portugal, Ronaldo je izjavio da želi napustiti United i otići u Španjolsku. No, Ferguson je otputovao u Portugal i uvjerio ga da muse u Engleskoj neće ništa dogoditi.Ronaldo se vratio i uvelike pridonio činjenici da se Manchester nalazi na čelu ljestvice Premiershipa, u polufinalu Lige prvaka i finalu FA Kupa).

"Nekoga takve situacije učine još boljim igračem. Zviždanje je prestalo jer ljudi jednostavno poštuju njegovu igru i vještine", rekao je Giggs.

Ničim izazvan, novi Ronaldov ugovor komentirao je i trener Chelsea, Jose Mourinho.

"To je odlično, jer ja želim da je engleski nogomet najbolji na svijetu. Svaki dobar igrač i trener trebali bi biti dio njega", rekao je Portugalac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene