Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Real prvak Španjolske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Madridski Real osvojio je jubilarni, 30. naslov prvaka Španjolske svladavši u uzbudljivoj završnici zadnjega, 38. kola na svom Bernabeu Mallorcu sa 3:1.

Kako je Barcelona pobijedila u gostima kod Gimnastica sa 5:1, Real i Barcelona su završili sa po 76 bodova, ali je "Kraljevski klub" prvak jer ima bolji omjer u međusobnim utakmicama (pobjeda i neriješeno). 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Van Nistelrooy u sudačkoj nadokandi presudio Betisu Slika nije dostupna Primera: Real i dalje vodeći

Real se jako mučio sa "stimuliranom" Mallorcom koja je povela pogotkom Varele u 17. minuti i vodila sve do 68. minute kada je Capellov adut sa klupe Jose Antonio Reyes. Pogodak vrijedan titule za Real je zabio Mamadou Diarra deset minuta prije kraja, a konačnih 3:1 postavio je opet Reyes u 83.

Rasplet bitke za ostanak u zadnjem, 38. kolu Španjolske lige izlučio je i posljednja dva putnika u Drugu ligu, a to su ugledni klubovi Real Sociedad i Celta Vigo, koji su se pridružili Gimnasticu.

Real Sociedad je imao najmanje šanse za ostanak i 3:3 kod Valencie, inače u utakmici sa čak tri autogola, nije mu ni izbliza bilo dovoljno, dok je Celta u Vigu pobijedila Getafe (2:1), no bila je to "Pirova pobjeda" jer su pobjedama ostanak osigurali Athletic Bilbao doma protiv Levantea (2:0) i seviljski Betis, koji se spasio trijumfom u gostima kod Santandera (2:0).

Real Sociedad tako ispada iz lige nakon punih 40 godina, dok će Celta sići u niži razred nakon samo dvije godine u Primeri.

Valladolid, Murcia i Almeria su klubovi iz Druge lige koji će u novoj sezoni igrati u Primeri. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene