Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija privela je 16 hrvatskih i pet engleskih navijača koji su noćas u središtu Zagreba sudjelovali u nekoliko manjih okršaja i izgreda.


Izgredi su se većinom dogodili u Tkalčićevoj ulici, na Trgu bana Jelačića i na Cvjetnom trgu, a većina privedenih bila je pod utjecajem alkohola.

Vezani članci Slika nije dostupna Na utakmici Hrvatska - Rusija možda i "Grobari" i "Delije" Slika nije dostupna Utakmica s Englezima najrizičnija do sada

Nekolicina nepoznatih huligana, naoružana metalnim palicama, napala je četvoricu engleskih navijača noćas u 2,20 sati na Trnju kod hotela u Supilovoj ulici. Napadnuti engleski navijači odbili su liječničku pomoć.

Središnji gradski trg točno u ponoć mogao je biti poprište velikog okršaja, no kordon interventne policije uspio je spriječiti sukob navijačkih skupina Hrvatske i Engleske. 

Tu se jedan 36-godišnji engleski navijač s 1,65 promila alkohola u krvi oglušio na zapovijed policajca, pa su nad njim uporabljena sredstva prisile, te je priveden u postaju.

Nešto prije ponoći iz Tkalčićeve ulice pozvana je policija, jer je u jednom kafiću netko aktivirao aparat za gašenje požara. Ispred kafića policajci su naišli na 34-godišnjeg hrvatskog državljanina kako hvata i ruši na pod 37-godišnjeg engleskog navijača. Kad su im policajci prišli, hrvatski je državljanin pokušao pobjeći, pa su nad njim također uporabljena sredstva prisile. Obojica su privedena na prekršajnu obradu.

Na raskrižju Tesline i Gajeve ulice policija je uhitila 26-godišnjeg pijanog hrvatsko huligana koji je bacio stolicu s terase u prozor restorana. Uhićenom je u policijskoj postaji izmjereno 1,29 promila alkohola u krvi.

Prema policijskim podacima, čarter letovima i vlakovima u Zagreb je do sada stiglo 800-tinjak engleskih navijača, a očekuje se dolazak njih još 1500.

Večerašnja utakmica između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Engleske ocjenjena je kao susret visokog rizika, a policija i organizatori najavili su do sad neviđene mjere osiguranja.