Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Jadranskom mostu stotinjak Rusa je zaustavljeno zbog alkoholoziranosti i vrijeđenja policajaca, a oko 19 sati, policija je imala pune ruke posla na Laništu.


Posvuda policija, marice, specijalci, interventna policija i - ruski navijači. 

Vezani članci Navijači, arhiva (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Hrvatski navijači otkrili bi li radije vodili ljubav ili gledali finale Svjetskog nogometnog prvenstva: Odgovor bi vas mogao iznenaditi Slika nije dostupna Bilanca nereda na Poljudu: 7 privedenih, među njima i maloljetni

Naime, dio njih smješten je u hotelu koji se nalazi u tom dijelu grada. 

Prema riječima očevidaca, u kasnim popodnevnim satima nekolicina huligana u vidno alkoholiziranom stanju počela je izazivati nerede i vrijeđati policiju koja ih je čuvala. 

Za vrijeme nogometne utakmice između Hrvatske i Rusije večeras nije bilo sukoba među navijačkim skupinama, a policija je tijekom dana privela 192 navijača.

Nakon nekoliko upozorenja, policajci su morali upotrijebiti silu i dvojica Rusa su privedena. 

Uslijedio je temeljiti pretres ostalih stotinjak navijača koji su se tamo zatekli. Oduzeta im je pirotehnika.

Podijeljeni u dvije skupine, navijači su prevezeni na stadion, pod izuzetno jakim osiguranjem, u ZET-ovim autobusima.

Neki su pokušali u vlastitom aranžmanu doći do Maksimira, pokušavajući policiji pobjeći na tramvaj, ali su u tome spriječeni.

Tukli se hrvatski navijači

U tučnjavi između hrvatskih navijača na Sveticama broj 15 ozlijeđen je jedan policijski službenik te demoliran ugostiteljski objekt Luna, izvijestila je večeras Policijska
uprava zagrebačka.

U PUZ-u su također napomenuli kako je u Crnčićevoj ulici u tučnjavi među domaćim navijačima oštećeno jedno vozilo marke škoda.

Na nogometnoj utakmici između Hrvatske i Rusije, koju prati veliki broj ljubitelja nogometa, do sada nije bilo sukoba između hrvatskih i ruskih navijača.