Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pad Gordog Albiona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska reprezentacija nastavila je nizati sjajne rezultate u kvalifikacijama za EURO 08. Nakon boda u Rusiji i rekordne pobjede protiv Andore, "Vatreni" su u Zagrebu deklasirali bivšeg svjetskog prvaka Englesku.

Bila je to utakmica u kojoj je hrvatska vrsta dominirala u svim segmentima igre i prava je šteta što pobjeda protiv "Gordog Albina" nije bila uvjerljivija. 

Pročitajte i ovo Engleska policija, ilustracija Uspostavljen kordon Drama u Engleskoj, u tijeku velika evakuacija: "Napustite područje i na vraćajte se" Abdul Shakoor Ezedi - 1 Potraga još traje Napadač koji je majku i djecu polio kemikalijom snimljen u dućanu: Ima ozljede, već je osuđen za seksualno zlostavljanje

Hrvatska je tijekom utakmice uputila čak 19 udaraca prema suparničkim vratima od kojih je 9 išlo u okvir, dok su Englezi uputili svega četiri udarca te samo jedan u okvir Pletikosina gola i to u drugoj minuti sudačke nadoknade.

<b>Ljestvica skupine E:</b><br> 1. Hrvatska 3 2 1 0 9:0 7 <br> 2. Izrael 3 2 1 0 6:2 7 <br> 2. Engleska 4 2 1 1 6:2 7 <br> 4. Maked. 4 2 1 1 4:1 7 <br> 5. Rusija 3 1 2 0 3:1 5 <br> 6. Estonija 3 0 0 3 0:4 0 <br> 7. Andora 4 0 0 4 1:19 0 Hrvatska je daleko bolje otvorila utakmicu. Odabranici Slavena Bilića zaigrali su čvršće i agresivnije iskoristivši činjenicu što su Englezi otvorili utakmicu u za njih neuobičajenoj formaciji 3-5-2. 

Međutim, nakon 15 minuta smušenosti "Otočani" su uspostavili ravnotežu i sredinom prvog poluvremena bili su bolji. No, srećom taj period igre kratko je trajao i u završnici prvog dijela "Vatreni" su ponovo ubacili u "višu brzinu". 

U zadnjih 15 minuta prvog dijela hrvatska reprezentacija je imala četiri sjajne prilike, od čega je Niko Kranjčar tri puta pucao. Nažalost, niti jedan udarac nije završio u engleskoj mreži i na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka.

U nastavku utakmice se napokon "otvorilo". U 60. minuti, Niko Kovač je sjajno ubacio loptu sa lijeve strane, Eduardo je nadskočio Terryja i Ashleyja Colea i lobom prevario Robinsona. 

Osam minuta kasnije hrvatska je povećala prednost gotovo nevjerojatnim pogotkom Garya Nevillea. Engleski branič je vratio loptu vrataru Robinsonu koji ju je pokušao izbiti, no lopta je nezgodno odskočila i te preko njegove noge
ušla u praznu mrežu. 

Bio je to pogodak od kojeg se Englezi nisu oporavili. Do kraja utakmice nisu ozbiljnije ugrozili naša vrata, a s druge strane samo je opuštenost hrvatski igrača bila razlog što Robinson još koji put nije išao po loptu u mrežu.
 
Privedeno više od 200-ak navijača

Zagrebačka policija je do pred kraj utakmice između reprezentacija Hrvatske i Engleske privela ukupno 199 domaća i 32 gostujuća navijača, uglavnom zbog alkohola i remećenja javnog reda i mira, doznaje se večeras u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Zabilježeno je nekoliko manjih izgreda i tučnjava, te nekoliko lakše ozlijeđenih osoba, a zasad nema podataka o tome je li pričinjena neka materijalna šteta na vozilima ili objektima.

Nakon okršaja domaćih navijača, oko sat vremena prije početka utakmice, policija je privela 100-ak osoba. Tučnjava je izbila između navijačkih skupina B.B.B. i Torcide.

Do 23 sata na zagrebačkom središnjem trgu nalazilo se oko 1000 navijača pa policija očekuje da broj privedenih nije konačan.

Na osiguranju večerašnje utakmice radilo je više od 1500 policajaca, a za sigurnost na stadionu je, uz policajce, bilo zaduženo i 625 zaštitara, te više od stotinu redara.

Zagrebačkim ulicama patroliralo je i deset engleskih bobbya koji su surađivali s hrvatskim policajcima.

Hrvatska policija pojačano je nadgledala središte Zagreba i područje oko Maksimirskog stadiona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene