Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U susretu E skupine kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo reprezentacija Hrvatske je na stadionu Maksimir pobijedila Andoru 7:0 (2:0), što je najveća pobjeda u službenim susretima u povijesti hrvatske reprezentacije.


Kao što se i očekivalo hrvatska reprezentacije rutinski je odradila posao protiv slabašne Andore i sada se u miru može pripremati za ogled protiv Engleske, koji će se u srijedu igrati na istom stadionu.

Vezani članci Slika nije dostupna FIFA: Vatreni sa 13-og pali na 15. mjesto Slika nije dostupna Reprezentacija danas na ručku sa Sanaderom

Pitanje pobjednika bilo je poznato i prije utakmice, nepoznanica je bila tek s koliko će razlike "Vatreni" slaviti. Na koncu odabranici izbornika Slavena Bilića postigli su sedam pogodaka.

Junak utakmice bio je napadač Basela, Mladen Petrić koji je postigao prva četiri pogotka, što do sada nije uspjelo niti jednom hrvatskom igrača. Među strijelce su se upisali i Klasnić, Balaban, te Modrić.

Kolika je razlika u kvaliteti između Hrvatske, 24. reprezentacije
svijeta sa ljestvice FIFA-e i Andore koja zauzima 160. mjesto svjedoči i pogled na statistiku utakmice.

Hrvatska je tijekom utakmice uputila 19 udaraca, dok je Andora prema vratima Pletikose uputila tek jedan udarac. Hrvatski igrači imali su 67 posto posjeda lopte.