Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Warriorsi zakomplicirali borbu za doigravanje na Zapadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U najzanimljivijoj utakmici NBA večeri San Antonio Spursi su sa 109:88 porazili Houston Rocketse i ostali na vrhu Zapada, a Golden State Warriorsi su pobjedom nad Dallasom dodatno zakomplicirali borbu za doigravanje na Zapadu jer se sada na sedmom mjestu nalaze tri momčadi s istim omjerom 45:28.

Prvaci su odigrali sjajnu utakmicu, već nakon poluvremena je bilo 18 razlike, a u tom periodu briljirao je Michael Finley (22) sa 18 koševa. Spursi su imali 53 posto šuta, izgubili su svega pet lopti, pa su razmjerno lako došli do 11. domaće pobjede u zadnjih 12 susreta. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Celebrity svita u Staples Centru Bieber podlegao Rihanninim čarima na All-Star utakmici! Slika nije dostupna EKSKLUZIVNI VIDEO: Prve snimke filma o Draženu i Divcu!

San Antonio sada ima omjer 51:23 i preskočili su New Orleans Hornetse (50:22). Za Rocketse je Argentinac Luis Scola postigao 24 poena, što mu je rekord karijere, no podbacila je prva zvijezda Tracy McGrady (13) koji je imao šut 5/22. Rocketsi su sada četvrta momčad Zapada (49:24), no otkad su napravili fantastičnu seriju od 22 pobjede zaredom - drugu najdužu u povijesti lige - Teksašani su zabilježili tri poraza.

New Orleans Hornetsi nisu dopustili iznenađenje slavivši u Torontu (118:111) sa izvanrednim učinkom Davida Westa (32) i Chrisa Paula (20, 16 asista). Hornetsi su tako po prvi puta nakon deset godina došli do 50. pobjede u sezoni.

Golden State Warriorsi su sa 114:104 svladali Dallas Maverickse i time dodatno zakomplicirali borbu za doigravanje na Zapadu. Sada na sedmom mjestu Zapada stoje Warriorsi, Mavericsi i Nuggetsi s identičnim omjerom 45:28.

LA Lakersi su se neočekivano mučili s Washington Wizardsima koje su pobijedili tek u produžetku 126:120. Kobe Bryant (26, 13 asista) je u produžetku dao šest poena, a sedam je igrača Lakersa završilo dvoboj sa više od deset postignutih koševa. Lakersi sa 50 pobjeda drže treće mjesto na Zapadu, dok se Wizardsi (38:35) bore za odigravanje na Istoku. Klub iz glavnog grada je predvođen DeShawn Stevensonom (27) i Nickom Youngom (27) pružio sjajan otpor favoritu, a do produžetka su došli tricom Carona Butlera u zadnjoj sekundi.

U dvoboju prve i posljednje momčadi lige Boston Celticsi su s lakoćom (88:62) svladali Miami Heat i došli do 58. pobjede u ligi. U najgoroj sezoni u povijesti Miami je sinoć dodao još jedan prilog - pogodili su svega 17 šuteva iz igre na cijeloj utakmici što dosad nije "uspjelo" nijednoj NBA momčadi u povijesti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene