Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Boston poveo u finalu Istoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvom susretu finala Istočne konferencije NBA lige Boston Celticsi su na svom parketu svladali Detroit Pistonse sa 88:79 i u seriji na četiri pobjede vodi sa 1:0. Sljedeći susret igra se u petak u Bostonu.

Boston je i nakon 15 utakmica u svojoj dvorani ostao neporažen, 9. put u playoffu, ali dosad u dva kola doigravanja nemaju pobjedu u gostima. Za sinoćnji trijumf Kelti mogu zahvaliti Kevinu Garnettu koji je bio prvo ime susreta sa 26 ubačaja i 9 skokova. Najbolji strijelac Paul Pierce postigao je 22 koša, Kendrick Perkins je imao deset skokova, a Rajon Rondo 11 koševa i sedam asista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA: Boston Celticsi poveli sa 2:0 Slika nije dostupna NBA finale: Boston Celticsi poveli protiv LA Lakersa

Kod Detroita su najbolji bili Tayshaun Prince (16) i Antonio McDyess (14, 11 skokova), a najbolji igrač Pistonsa Chauncey Billups, koji je još nedovoljno oporavljen od ozljede i ovo mu je bio prvi nastup u playoffu, utakmicu završio sa svega devet koševa i dva asista.

Detroitu se tako nije isplatio dugi odmor od tjedan dana jer su Orlando izbacili u pet utakmica, a Pistonsi se u Bostonu nisu iskazali u onome u čemu su najbolji - obrani. U trećoj četvrtini su zabili samo 17 koševa i sedam puta izgubili loptu.

"Ovo je bila velika prilika za Detroit, koji su došli odmorni, a mi smo igrali sedam teških utakmica sa Jamesovim Cavsima. U nekim trenucima smo doista izgledali jako umorno", kazao je Paul Pierce.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene