Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Boston Celticsi poveli sa 2:0

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boston Celticsi u nedjelju su došli na pola puta do osvajanja 17. titule prvaka NBA lige, s pobjedom od 108:102 i vodstvom od 2:0 u drugoj utakmici finala doigravanja NBA-a lige s Los Angeles Lakersima.

Kobe Bryantu i Lakersima ponestalo je vremena u nedjelju navečer, no izvanredan povratak u posljednjoj četvrtini, pruža im nadu za iduće oglede, posebno jer se tri iduće utamice igraju u njihovom Staples Centru u Los Angelesu, izvijestila je američka sportska TV mreža ESPN.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA: Prvaci Celticsi kod Busha Slika nije dostupna Boston Celticsi osvojili 17. naslov prvaka NBA lige

Bryant je postigao 13 od svojih 30 koševa u posljednjih 7:40 minuta utakmice, dok su Lakersima nedostajala samo dva poena da ponište prednost Celticsa od 24 koša.

U povijesti finala NBA-a, samo su se tri momčadi oporavile od starta s 0-2, no LA Lakersi u svom Staples Centru imaju skor 8-0 u postsezoni, a dobili su 14 mečeva uzastopce, prije posljednjeg poraza u sezoni 28. ožujka.

Bryant je imao šut 11-23 u nedjelju navečer i osam asistencija. Pau Gasol postigao je 17 koševa i 10 blokada za Lakerse.

Celticsi su ključnu prednost ostvarili sa serijom od 27-12 na kraju treće i početku četvrte četvrtine, kada je popustila obrana Lakersa.

Paul Pierce, vodeći član bostonske "Velike trojke" postigao je 28 koševa, a Ray Allen i Kevin Garnett dodali su svaki po 17, no nepoznati Leon Powe, na klupi za rezerve već drugu godinu, odigrao je utakmicu karijere, zabivši 21 koš u 15 minuta koliko je proveo u igri, osiguravši si potporu navijača za dulje vrijeme.

Rajon Rondo imao je 16 asistencija a Garnett 14 blokada za Celticse, koji su prvi puta u finalu NBA-a od 1987., kada im je kapetan bio legendarni Larry Bird.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene