Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnike Torcide koji su stigli na utakmicu u Zagreb, policajci su izdvojili kod kipa bana Jelačića jer ih Bad Blue Boysi u okruženju drže nasred Trga. Engleski navijači u Bogovićevoj pjevanjem provociraju sukob, a u Tkalčićevoj je letjela jedna boca koja na sreću nikoga nije ozlijedila.


Oko 16 sati je 200-tinjak pripadnika specijalne policije Toricidu provodila od Trga preko Stare Vlaške prema stadionu, pazeći da ih ne napadnu Bad Blue Boysi. 

Vezani članci Ana Brnabić, Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović Šokantan potez srbijanskog predsjednika: Na javnoj televiziji pokazivao slike masakriranih tijela navijača Englezi traže Hrvatsku na karti (Foto: Screenshot/Twitter) Znaju li Englezi uopće protiv koga igraju? BBC tražio prolaznike da im pronađu Hrvatsku na karti

Zasad većih izgreda nema, a može se vidjeti kako engleski navijači i Bad Blue Boysi hodaju gradom u skupinama.

Od oko 4500 engleskih navijača koliko ih policija i Hrvatski nogometni savez očekuju na večerašnjoj utakmici nogometnih reprezentacija Hrvatske i Engleske u Zagreb je do 15 sati stiglo njih oko 3000, doznaje se u MUP-u. 

Većina engleskih navijača stigla je u zagrebačku Zračnu luku čarter letovima iz nekoliko europskih gradova te u manjim skupinama vlakovima iz susjedne Austrije i Slovenije. U MUP-u bilježe i slučaj nekolicine navijača koji su sletjeli na otok Krk i potom taksijem stigli u Zagreb.

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin izjavio je danas da je na osiguranju angažirano više od 1500 policajaca, a za sigurnost na stadionu će, uz policajce, biti zaduženo i 625 zaštitara, te više od stotinu redara.

Ministar je najavio da će policija spriječiti svaki pokušaj remećenja javnog reda i mira te da će od sudstva tražiti najgore sankcije za eventualne izgrednike.

Nakon noćašnjih manjih okršaja i izgreda u središtu grada, zbog kojih je privedeno 16 hrvatskih i pet engleskih navijača, danas nije bilo većeg narušavanja javnog reda i mira, doznaje se u zagrebačkoj policiji.