Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nasred Trga Bad Blue Boysi okružili Torcidaše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnike Torcide koji su stigli na utakmicu u Zagreb, policajci su izdvojili kod kipa bana Jelačića jer ih Bad Blue Boysi u okruženju drže nasred Trga. Engleski navijači u Bogovićevoj pjevanjem provociraju sukob, a u Tkalčićevoj je letjela jedna boca koja na sreću nikoga nije ozlijedila.

Oko 16 sati je 200-tinjak pripadnika specijalne policije Toricidu provodila od Trga preko Stare Vlaške prema stadionu, pazeći da ih ne napadnu Bad Blue Boysi. 

Pročitajte i ovo Engleska policija, ilustracija Uspostavljen kordon Drama u Engleskoj, u tijeku velika evakuacija: "Napustite područje i na vraćajte se" BBB u Grčkoj Zbog nereda u Grčkoj Prva pravomoćna odluka: Pripadniku BBB-a potvrđena zabrana odlaska na utakmice

Zasad većih izgreda nema, a može se vidjeti kako engleski navijači i Bad Blue Boysi hodaju gradom u skupinama.

Od oko 4500 engleskih navijača koliko ih policija i Hrvatski nogometni savez očekuju na večerašnjoj utakmici nogometnih reprezentacija Hrvatske i Engleske u Zagreb je do 15 sati stiglo njih oko 3000, doznaje se u MUP-u. 

Većina engleskih navijača stigla je u zagrebačku Zračnu luku čarter letovima iz nekoliko europskih gradova te u manjim skupinama vlakovima iz susjedne Austrije i Slovenije. U MUP-u bilježe i slučaj nekolicine navijača koji su sletjeli na otok Krk i potom taksijem stigli u Zagreb.

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin izjavio je danas da je na osiguranju angažirano više od 1500 policajaca, a za sigurnost na stadionu će, uz policajce, biti zaduženo i 625 zaštitara, te više od stotinu redara.

Ministar je najavio da će policija spriječiti svaki pokušaj remećenja javnog reda i mira te da će od sudstva tražiti najgore sankcije za eventualne izgrednike.

Nakon noćašnjih manjih okršaja i izgreda u središtu grada, zbog kojih je privedeno 16 hrvatskih i pet engleskih navijača, danas nije bilo većeg narušavanja javnog reda i mira, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene