Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Liga prvaka: Liverpool nadigrao Barcelonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Momčad Liverpoola iznenadila je aktualnog prvaka Europe i na gostovanju svladala Barcelonu s 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Ostale utakmice završile su remijem, a uzvrati se igraju za dva tjedna.

95. 000 gledatelja svjedočilo je prvom europskom porazu Barcelone na Nou Campu nakon travnja 2003., kada je poražena od Juventusa. Karte su se neposredno prije utakmice na crno prodavale i za 2000 eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liverpool - Chelsea 1:1, Riise dao autogol! Slika nije dostupna Liga prvaka: Liverpool izbacio Arsenal, Chelsea Fenerbahče

Barcelona je startala bez Samuela Eto'a, koji je utakmicu gledao s tribina. Katalonci su krenuli oštro i poveli već u 14. minuti. Brazilac Deco iskoristio je ubacivanje Gianluce Zambrotte i vratar Liverpoola Jose Reina bio je nemoćan. 

Barca je nastavila napadati i samo nekoliko minuta kasnije u prilici je bio i Argentinac Saviola, no nije bio precizan. nedugo zatim, Leo Messi dodao je Decu, no Reina je ovaj puta bio na mjestu. 

Liverpool prvih 30 minuta gotovo da se nije ni približio golu Victora Valdesa, a kamoli ga ozbiljnije ugrozio. No, tada je prestala Barcelonina dominacija. Neposredno prije kraja prvog poluvremena, u 43. minuti, 'Redsi' su kaznili nesmotrenost Victora Valdesa.  Craig Bellamy glavom je udario loptu, a Valdes je s njom jednostavno upao u gol. 

Bellamy je postignuti gol 'proslavio' mašući zamišljenim štapom za golf. Naime, prije nekoliko dana Bellamy je u Portugalu navodno štapom za golf nasrnuo na suigrača Johna Arne Riisea, pa je bilo upitno hoće li uopće igrati na ovoj utakmici. 

U drugom poluvremenu obje su momčadi imale još nekoliko prilika za pogodak, no izvojit ćemo novu pogrešku Victora Valdesa u 67. minuti. Vratar Barcelone rukama je uhvatio loptu koju mu je vratio suigrač Giuly. Sudac je dosudio indirekt na otprilike 15-tak metar, a izvođačje, naravno, Steven Gerrard.  Valdes brani, no lopta se odbija do Kuyta koji propušta priliku i šalje ju preko gola. 

U 74. minuti Liverpool je poveo 2:1. Gerrard je dodao Kuytu koji promašuje, ali se lopta odbija do Bellamyja. On ju nesebično prosljeđuje do Arne Riisea i Valdes je ponovno nemoćan. Dvojac 'golf palica' (Bellamy -Riise), pokazao je da na terenu ipak dobro surađuju. 

Dvije minute kasnije u prilici je bio Saviola, no nije baš spretno pucao i Reina je obranio gol Liverpoola. Nekoliko minuta prije kraja Deco iz slobodnog udarca pogođa vratnicu, no Katalonci nemaju sreće i za dva tjedna ih na na Anfieldu čeka velik posao. 

Izostanak Etoa, koji se nedavno zamerio saigraču Ronaldinju i treneru Frenku Rajkara, ispostavilo se bio je prevelik problem za šampiona Španije. 

Inter - Valencia 2:2

Pred polupraznim tribinama na San Siru (oko 23.000 gledatelja) Inter i Valencija  naizmjence su davali golove. Talijani su poveli u 29. minuti. Figa je faulirao David Albelda (koji je dobio i žuti karton) i dosuđen je slobodan udarac. Figo je centrirao na Ibrahimovića, no vratar Valencije Santiago Canizares bio je na pravom mjestu. Ipak, lopta se odbila do Argentinca Estebana Cambiassa koji ju je glavom poslao u mrežu. 

Samo dvije minute kasnije Cambiassa je zbog ozljede zamijenji Olivier Dacourt.

U drugom poluvremenu Inter je i dalje dominirao, ali je u 64. minuti iz slobodnog udarca s 20-tak metara izjednačio David Villa. Preko živog zida pogodio je u sam kut gola Julia Cesara . 

U 76. minuti Inter je ponovo poveo. Dupli pas Zlatana Ibrahimovića i Brazilac Maicon uspjeva prevariti Canizaresa. No, slavlje domaćina nije dugo trajalo. Samo 10 minuta kasnije, David Silva nakon kornera, postiže izjednačujući pogodak. 

Porto - Chelsea 1:1

Ogled sadašnjeg i bivšeg kluba Josea Mourinha završio je remijem, ali Chelsea je ipak u neznatnoj prednosti zbog gola u gostima. 

Englezi nisu najbolje startali utakmicu na Estadio do Dragau. Porto je poveo već u 12. minuti pogotkom Raula Meirelesa dok je kapetanu Chelsea Johnu Terryju pružana liječnička pomoć. 

Na žalost Mourinha, Terryja su na nosilima odnijeli u svlačionicu i morao ga je zamijeniti Arjen Robben, koji se tek nedavno također oporavio od ozljede. 

Konačan rezultat je četiri minute kasnije postavio Ukrajinac Andrij Ševčenko. Asistencija Nizozemca Robbena i Ševčenko pogađa suprotni kut vratara Heltona za 1:1. 

Roma - Lyon 0:0

Utakmica koja se ne može pohvaliti golovima, ali zato je 'palo' 11 žutih kartona, od kojih 8 za igrače Rome. ' Seriju' kartona otvorio je već u 2. minuti branič Rome Philippe Mexes zbog faula na  Juninhu. Sve u svemu, bila je to gruba utakmica, s malo prilika, pa je 40.000 gledatelja kući otišlo razočarano. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene