Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna od najvećih nogometnih zvijezda Švedske u posljednjih 10-ak godina, trenutno se nalazi pod istragom policije zbog udaranja suparničkog igrača u trbuh tijekom utakmice. Henrik Larsson mogao bi u zatvor zbog napad na Jona Jonssona, igrača Elfsborga.


Nogometna veličina i slava nemaju puno utjecaja na policiju u Švedskoj. Naime, tamošnje snage reda pokrenule su istragu nakon što je, kako je rekao policijski glasnogovornik, 'privatna osoba' prijavila incident u kojemu je Henrik Larsson udario u trbuh Jona Jonssona, igrača Elfsborga.

Vezani članci Navijači na utakmici Šibenika i Hajduka Incident na stadionu Šubićevac: U sukobu s navijačima ozlijeđena dvojica policajaca, uhićeno devet navijača Slika nije dostupna EURO: Larsson želi još igrati za Švedsku

Incident se dogodio tijekom subotnje četvrtfinalne kup utakmice između Helsingborga (za koji je Larsson postigao drugi pogodak) i Elfsborga, koja je nakon 90 minuta završila neodlučeno, 4:4. Helsingborg je tek nakon jedanaesteraca prošao u polufinale.

Larsson, bivši igrač Celtica i Barcelone, švedskim je novinarima u nedjelju izjavio kako nije udario Jonssona, nego ga tek odgurnuo. Je li bilo baš tako na kraju će pokazati policijska istraga, a hoće li sve završiti i na sudu odlučit će državni tužitelj nakon završetka istrage koju vodi Sven-Erik Alhem.

'Za mene nema nikakvih dvojbi. Važno je da javnost vidi da se sve društvene norme primjenjuju i na slavne i uspješne, pa bili oni i sportaši. Ovdje je tek pitanje je li Larsson počinio napad ili nije. Ako utvrdimo da jest, tad će biti prijavljen državnom tužitelju', vrlo oštro je komentirao cijeli slučaj Alhem.