Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kup UEFA: Rangersi preko penala do finala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometaši Rangersa izborili su plasman u finale Kupa UEFA nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca u Firenzi pobijedili Fiorentinu 4:2. Utakmica je nakon 120 minuta završila bez pogodaka, baš kao što je završio u prvi susret odigran u Glasgowu.

U lutriji izvođenja kaznenih udaraca više znanja i sreće imali su Škoti premda je njihov najbolji igrač i kapetan Ferguson promašio prvi udarac. Međutim, kod Viola su bili neuspješni Liverani i Vieri, pa je Rangers slavio 4:2 i tako izborio finale protiv Zenita koje će se održati 14. svibnja u Manchesteru na stadionu Manchester Citya.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kup UEFA: U četvrtfinalu još Sporting i Rangers Slika nije dostupna Kup UEFA: Bayer izbacio HSV, Fiorentina Everton

Fiorentina je bila bolja tijekom svih 120 minuta no nije uspjela realizirati niti jednu priliku. Viole su uputile 29 udaraca prema vratima Alexander, od kojih su četiri išla u okvir, no nije bilo promjene rezultata. Rangers se čvrsto držao rasporeda, a u pojedinim trenucima branio se sa svih deset igrača u polju. Koliko su gosti razmišljali o napadu govori i podatak da je Rangers prvi udarac prema vratima Fiorentine uputio tek u 74. minuti. U završnici utakmice menadžer škotske momčadi Walter Smith je u igru ubacio i drugog napadača i u zadnjim minutama gosti su imali odličnu priliku no udarac Whittakera je zaustavio Frey.

Produžetak nije donio veće promjene u igri. Fiorentina je i dalje stvarala pritisak i prijetila iz poluprilika, dok se Rangers odlično branio. Gosti su povremeno kontrama pokušali iznenaditi no u prvom produžetku sve je prolazilo bez veće opasnosti za talijanska vrata. Početkom drugog produžetka Rangers je ostao s igračem više nakon što je napadač Cousin u 108. minuti dobio drugi žuti karton. Nervozni Cousin je glavom gurnuo Liverania i belgijski sudac mu je pokazao drugi žuti. Prvog je dobio u 73. minuti nakon što je u skoku laktom udario jednog igrača Fiorentine. Škoti su i s igračem manje odlično stajali na terenu, a čak su u 117. minuti mogli postići pogodak, no nakon ubačaja iz kuta Frey je dobro reagirao u gužvi. "Ljubičati" su i u produžetku imali nekoliko situacija u kojima su mogli ozbiljnije ugroziti škotska vrata no Vieri, Mutu i Semioli nisu najbolje reagirali.

Firenza, Stadion Artemio Franchi - 46.000 gledatelja; Sudac: Frank De Bleeckere (Belgija)

Žuti kartoni: Weir, Thompson, Cousin, Ujfalusi,

Crveni karton: Cousin (108)

Jedanaesterci: Ferguson - Frey brani, 1:0 Kuzmanović, 1:1 Whittaker, 2:1 Montolivo, 2:2 Papac, Liverani - Alexander brani, 3:2 Hemdani, Vieri - preko gola, 4:2 Novo

Fiorentina: Frey - Jorgensen, Ujfalusi, Gamberini, Gobbi - Donadel (od 42. Kuzmanović), Liverani, Montolivo - Santana (od 94. Semioli), Pazzini (od 79. Vieri), Mutu

Rangers: Alexander - Broadfoot, Cuellar, Weir, Papac - Whittaker, Ferguson, Hemdani, Davis (od 81. Novo), Thomson - Darcheville (od 65. Cousin)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene