Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najbolja svjetska skijašica Janica Kostelić objavila je danas da neće skijati u predstojećoj sezoni, koja počinje krajem listopada. Janica je to izjavila na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Westin.


Posljednjih mjeseci puno se pisalo o tome i ova je odluka bila očekivana. Naime, od završetka prošle sezone Janica uopće nije trenirala.

Vezani članci Olimpijski centar Jahorina U jeku epidemije Jahorina puna skijaša: COVID jamstvo osigurava da će vam, ako se zarazite, vratiti novac Zimske radosti na Sljemenu Uz posebne mjere: Počinje sezona skijanja na Sljemenu, objavljene i cijene karata

Govoreći o razlozima jednogodišnje stanke, Janica je kazala:
"Posljednjih godina dosta sam se mučila s bolovima u koljenima i leđima, tako da sam se odlučila za pauzu od godinu dana. Kasnije ćemo vidjeti što će biti dalje".

Na novinarski upit da li će možda promijeniti odluku i nastupiti na ponekoj utrci ili možda čak na SP u veljači 2007. u Aareu, Janica je kazala da za to nema gotovo nikakvih šansi.

"Bilo je teško donijeti ovu odluku, dosta sam se premišljala. Ja sam i prije skijala s bolovima u koljenu i leđima, no to se ne može stalno trpiti, nisam stroj. Dok se ne naprežem ne osjećam bolove, no čim počnem s malo jačim fizičkim naporima oni se ponovno jave. Stoga je najbolje da pauziram godinu dana i tada ćemo vidjeti kakva će biti situacija što se tiče bolova u leđima i koljenu. Trenutno živim dan po dan i jako mi lijepo", izjavila je najbolja hrvatska sportašica u povijesti.

Janica je napomenula kako će i dalje pratiti skijaška natjecanja te da će otići na pojedine utrke kako bi bodrila brata Ivicu i kolegice iz reprezentacije. Također, kazala je da će pomoći koliko god može kad je u pitanju sljemenska utrka slaloma Svjetskog kupa za skijašice, koja se održava 4. siječnja 2007.

"Možda budem predvozačica na Sljemenu", kazala je Janica.

Osvrnula se i na novinarske ocjene da će Svjetski kup ove sezone biti dosadan budući da neće biti rivaliteta Kostelić-Paerson.

"U to ne vjerujem. Ima puno mladih Austrijanki koje dolaze i sigurno će biti zanimljivo", izjavila je hrvatska skijaška kraljica.