Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Izboli su me BBB-i prerušeni u Kohortu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U najtežem i najkrvavijem od niza incidenata koji su se sinoć dogodili prije, za vrijeme i nakon ogleda NK Osijek - Dinamo, uoči utakmice u obližnjem naselju Sjenjak pripadnici BBB-a nožem su izboli 40-godišnjeg Osječanina Vanju Bekića, i to samo nekoliko metara od ulaza u zgradu na adresi Sjenjak 19, gdje Bekić stanuje.

Nesretni Vanja prevezen je u Kliničku bolnicu Osijek, gdje je zadržan na liječenju na Odjelu traumatologije. Reporteri Jutarnjeg lista posjetili su ga, istodobno kada i otac Stipe i 27-godišnji brat Vedran, s kojima živi.

Pročitajte i ovo Uhićenja zbog napada u Vukovaru Užas u Vukovaru BBB-ovci se oglasili prvi put od premlaćivanja maloljetnika: "Zbog sustavnog demoniziranja dužni smo nešto reći..." Vukovar Nakon divljačkog napada Vukovarci pripremaju prosvjed: "Sad je dosta, godinama nas teroriziraju! Neka se međusobno tuku, a mi ćemo pokupiti ostatke"

'Pripremao sam se ići na utakmicu s mlađim bratom i još jednim prijateljem. Oko 18.45 sati s prozora stana vidio sam da skupina mladića mlati 19-godišnjeg susjeda Marina Buljubašića koji je vikao ‘Upomoć!’. Sletio sam dolje, izvukao dečka i začudio se kada sam vidio da napadači imaju šalove NK Osijek i Kohorte. No, onda sam čuo zagrebački naglasak i shvatio da su to prerušeni Bad Blue Boysi! Počeli su me tući, lomiti, a sijevnuli su i noževi. Smračilo mi se, pao sam u nesvijest i sljedeće što sam vidio je bolnički krevet - teško, zbog dva izbijena zuba, priča Vanja.

Uz ozljedu gornje čeljusti, istaknuo je dežurni liječnik dr. Ivan Lovrić, divljaci su Bekiću zadali dvije ubodne rane, duboke pet centimetara, na obje natkoljenice.

Rane su mu zašivene nakon što ga je Hitna oko 19.30 sati dovezla u bolnicu.

'Također, zadali su mu više udaraca po glavi, pa je zadobio i potres mozga, a natučena su mu i rebra', dodao je dr. Lovrić.

Unatoč tome, potreseni brat Vedran kaže da je prizor, koji je vidio s prozora, bio strašan.

Uoči napada na Vanju, tridesetak prerušenih BBB-a napalo je desetak kohortaša koji su pred obližnjom trgovinom Denver sjedili i ispijali pivo.

Nastao je metež, bacali su baklje, razbijali boce, ganjali i navijače i obične građane.

Usput su suzavcem pošpricali i tukli još jednog starijeg kohortaša, Dragu Kaplana. Izbezumio sam se kada sam vidio da mi brat pada krvav. Jedan napadač mu je čak viknuo: 'Crkni, govno jedno!', uzbuđeno priča Vanjin brat.

Napadače na Vanju policija je opkolila s nekoliko 'marica' i privela u policijsku postaju. Teško ozlijeđeni Vanja je pak dugogodišnji zagriženi navijač NK Osijeka, s više od 25 godina 'staža'. - Prije rata išao sam na većinu gostovanja, ali nikada, čak ni u Srbiji i Bosni, nisam stradao kao usred svog Osijeka! To je sramota - rekao je Vanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene