Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Mancini će tužiti Inter

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BIvši trener trostrukog uzastopnog prvaka Italije, Intera iz Milana Roberto Mancini u petak je najavio tužbu protiv svog bivšeg kluba zbog toga što smatra da mu je otkaz "uništio čast i reputaciju".

 Iz Intera su otkaz treneru obrazložili njegovom željom da napusti klupu "crno-plavih" nakon ispadanja u osmini finala Lige prvaka od Liverpoola, ali i zbog "činjenica koje su izašle na vidjelo u nedavnim novinarskim izvješćima".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Moratti: Mourinho je naš novi trener Slika nije dostupna Moratti: Morao sam otpustiti Mancinija

Početkom svibnja policija je snimila nekoliko telefonskih razgovora u kojima Mancini i neki nogometaši Intera kontaktiraju s osobama koje su potom uhićene pod optužbom za trgovinu drogom, a transkripti tih razgovora objavljeni su u nekim tiskovinama.

Iako protiv Mancinija nije podignuta optužnica, on je odlučio tužiti novine koje su objavile njegove razgovore kao i policijske postaje iz kojih su snimke procurile u javnost, a sada i klub koji mu je uručio otkaz.

"Odluka kluba da mi otkaže suradnju povezana je s događajima koji su uništili moju čast i reputaciju. Stoga ću od svog odvjetnika tražiti da mi spasi reputaciju optužujući ponašanje poslodavca (Inter) koji je pokušao iskoristiti netočne optužbe u svoju korist", smatra Mancini.

Mancini je imao ugovor s Interom do 2012. godine, te ne pristaje na otpremninu od 5 milijuna eura, već traži 24 milijuna zbog jednostranog raskida suradnje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene