Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moratti: Mourinho je naš novi trener

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nekoliko tjedana spekuliranja hoće li ili neće postati novi trener Nerazzurra, napokon je sve jasno - Jose Mourinho je novi trener talijanskog Intera.

Mourinho i predsjednik Intera Massimo Moratti sastali su se ovaj vikend u Parizu, a očekuje se kako će The Special One danas doputovati u Milano, te na novu dužnost službeno stupiti sutra. Očekuje se da će potpisati 3-godišnji ugovor, a britanski mediji prenose da bi po sezoni trebao dobiti čak 7 milijuna funti (što je gotovo 9 milijuna eura).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Inter kupio Mancinija Slika nije dostupna Moratti: Morao sam otpustiti Mancinija

Moratti je pak, novinarima danas objasnio da zašto se odlučio baš za 45-godišnjeg Portugalca. Vlasnik talijanskog prvaka se naime nada kako Mourinho Interu može donijeti europski uspjeh, tj. bolju 'prođu' u Ligi prvaka. 

"Divim se njegovu profesionalzmu i jedva čekam da počnemo surađivati. On je trener s bogatim iskustvom i može dodatno oživiti ovaj klub i ponovno nas dovesti na sam nogometni vrh", kazao je Moratti. 

Iako talijanski mediji pak izvještavaju kako se Mourinho nada da će momčad 'pojačati' svojom ekipom iz Chelseaja, točnije Frankom Lampardom, Michaelom Essienom i Ricardom Carvalhom, te da se na njegovoj listi želja nalaze još i  Barcelonin napadač Samuel Eto'o i krilo Porta Ricardo Quaresma, Moratti tvrdi da Inter i ovako ima solidnu momčad. 

"Idću sezonu ćemo 'graditi' oko momčadi koju imamo na raspolaganju i najviše se pouzdajemo u Ibrahimović, Zanettija i Cambiassa", rekao je Moratti. 

Tako će bivši trener Chelseaja na San Siru zamijeniti Roberta Mancinija, koji je prošli tjedan dobio nogu. No, Mancini navodno razmišlja o tužbi, pa bi eventualno to moglo odogoditi Mourinhovo imenovanje. 

"Žao mi je što je sve tako ispalo, posebno nakon što nam je donio treći naslov zaredom. Jasno mi je da mi sada u cijeloj priči izgledamo kao oni 'loši'. No, mi nismo zaboravili kako nam je on bio važan i koliko je učinio za ovaj klub", zaključio je predsjednik Intera. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene