Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik trostrukog uzastopnog nogometnog prvaka Italije, Intera iz Milana, Massimo Moratti je u razgovoru za dnevni list "Corriere della Sera" izjavio kako je morao otpustiti trenera Roberta Mancinija usprkos osvojenom naslovu, te da je to učinio u interesu kluba.


Moratti je otpustio Mancinija u četvrtak, 11 dana nakon što je Inter treću godinu zaredom osvojio naslov prvaka.

"Najjednostavnije rješenje bilo bi nastaviti i u sljedećoj sezoni s trenerom koji je osvojio tri uzastopna naslova. No, morao sam intervenirati i to ne zato što imam nešto protiv Mancinija, već za dobrobit Intera. Njegova izjava nakon ispadanja iz Lige prvaka protiv Liverpoola da će napustiti klupu Intera na kraju sezone naštetila je ravnoteži u momčadi, te smo svi u klubu morati jače uprijeti da bismo došli do cilja. Istina je da smo 'veslali' u istom smjeru, ali smo bili prisiljeni uložiti veći napor", smatra Moratti.

Mancini je, podsjetimo, početkom ožujka razočaran ispadanjem u osmini finala Lige prvaka najavio odlazak s klupe Intera, ali se već sljedeći dan predomislio nakon susreta s Morattijem. Prije tog ispadanja od Liverpoola Inter je imao 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Romu u prvenstvu, ali zbog pada forme "crno-plavih" ta se prednost uoči posljednjeg kola istopila na samo jedan bod, te je Inter gotovo ispustio praktički osvojeno prvenstvo.