Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Davis Cup: Haas porazio Ančića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska teniska reprezentacija nakon prvoga susreta dvoboja 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa gubi od Njemačke u Krefeldu sa 0-1.

Njemačku je u vodstvo doveo Tommy Haas koji je nakon nešto više od tri sata igre svladao Marija Ančića sa 2-6, 6-4, 6-4, 6-4.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Davis Cup: Hrvatska - Italija 1:1 Slika nije dostupna Ljubičić: 'Dvojbeno je jedino vrijeme'

Dvoboj devetog (Haas) i desetog (Ančić) igrača svijeta donio je očekivano kvalitetan i izjednačen dvoboj u kojemu je na kraju umiješniji bio Haas. Ključem ovoga dvoboja pokazala se iskorištenost prilika za "break", Haas je iskoristio tri od osam (38 posto), a Ančić tek dvije od 11 (18 posto).

Iako su oba tenisača nervozno ušla u meč, rezultatski ga je daleko bolje otvorio Ančić. Naš je tenisač u svoja prva dva servis-gema uspio spasiti po jednu "break-loptu", dok je između njih s dva izvrsna bekhenda uspio oduzeti servis Haasu, te tako povesti sa 3-0. Kod vodstva 5-2 Ančić je još jednom oduzeo servis prvom njemačkom igraču, te riješiti prvi set u svoju korist sa 6-2.

Nažalost, u preostala tri seta Ančić više niti jednom nije uspio
ostvariti "break" iako je imao čak osam prilika za oduzimanje Haasova servisa, dok je Haas iskoristio tri od svojih šest prilika i to po jednu u svakom setu.

Jedini "break" u drugom setu Haas je napravio odmah u prvoj igri, a potom je odličnim servisima tu prednost lagano sačuvao. Haas je u drugom setu na svoj početni udarac ispustio tek četiri poena uz 79 posto ubačenih prvih servisa, pa Ančić nije niti imao realnih izgleda vratiti izgubljeno.

Treći set započeo je kao i drugi, Ančić je odmah u prvoj igri izgubio svoj početni udarac, ali je u nastavku imao veliki broj prilika za povratak koje nažalost nije iskoristio. Kod 2-3 je imao 0-40 na Haasov servis, ali dvije od te tri prilike je propustio poslavši lopticu u aut, da bi kod rezultata 3-4 imao još dvije "break-lopte", no niti njih nije uspio pretvoriti u poravnanje rezultata.

I četvrti je set ponudio sličan razvoj događaja samo što je Ančić ovoga puta servis izgubio kod rezultata 1-1. Haas je do "breaka" došao odličnom forhendom paralelom kojom je "probio" Ančića na mreži. U gemu prije "breaka" Ančić je propustio dvije, a u gemu nakon gubitka servisa još jednu priliku za oduzimanje servisa Haasu, da bi posljednji put priprijetio kod rezultata 2-3 kada je došao do 30-30, ali ne i lopte za obrat.

U drugom susretu dana igrat će Benjamin Becker i Ivan Ljubičić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene