Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EURO 2012: Ukrajince brine policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pored velikih problema s izgradnjom stadiona, autocesta, hotela i ostalom infrastrukturom organizatori Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine Poljska i Ukrajina suočili su se s još jednim problemom - policijom.

Prema izjavi jednog visokog policijskog dužnosnika ukrajinska policija mora provesti hitnu reformu ukoliko želi spreman dočekati smotru najboljih europskih reprezentacija. Policija u obje zemlje, a posebice u Ukrajini daleko je ispod europskih standarda i trenutačno se nije sposobna nositi sa sve većim izgredima navijača u toj zemlji. 

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

Tako su nedavno u gradu Akhtirki na istoku Ukrajine izbili sukobi huligna i policije koji su trajali više od pola sata. Navijači su u tučnjavi koristili razne predmete, kamenje i boce, a policija je uvela red tek nakon što je bacila suzavac. U gužvi je ozlijeđeno desetak osoba.

"Problem navijačkog nasilja postaje sve veći problem, a mi smo organizacijski i opremom daleko ispod europskih normi. Moramo što prije zauzdati problem navijača te se približiti standardima iz europskih zemalja," smatra Volodimir Maevsky, jedan od čelnika ukrajinske policije.

Kontrola na ukrajinskim stadionima je trenutačno vrlo mala ili skoro nikakva i tek nedavno su uvedene kontrole.

"U Europi su pregledi na stadionima normalna pojava. I mi moramo krenuti tim putem, moramo raditi na prevenciji" dodao je Maevski.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene