Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Film kojeg je neki prolaznik snimio mobilnim telefonom i ustupio španjolskoj TV uznemirio je ljubitelje nogometa u toj zemlji. Riječ je o kratkom 'dokumentarcu' u kojemu se vidi kako skupina navijača Seville prije subotnje utakmice s Atleticom (1:2) ispred stadiona Sanchez Pizjuan letvama i štapovima premlaćuje navijača madridskog kluba, koji obliven krvlju leži na tlu.


U Španjolskoj su, naime, u zadnje vrijeme sve češći i sve brutalniji ekscesi navijača. A TV je izvjestila da je i jedan navijač Seville bio izboden nožem na istoj utakmici, dok je policija priopćila da nije obaviještena o tome.

Vezani članci Vršnjačko nasilje Ravnatelj bolnice o stanju pretučenog 14-godišnjaka: "Iako su ozljede na početku bile okvalificirane kao lakše, riječ je o teškim ozljedama" Fizički obračun, ilustracija Privedeni mladići koji su u Zadru bokserom napali maloljetnika: "Pretukli su ga krvnički, brutalno, to je za mene pokušaj ubojstva"

U utorak je branič Atletica, Pablo Ibanez, na konferenciji za novinare kazao kako smatra da nogomet treba zbližavati a ne svađati mlade ljude. 

Rekao je još kako mu više nije ugodno igrati na nekim stadionima u Španjolskoj jer zadnjih sezona na njima navijači s tribine na igrače gostujućih momčadi bacaju predmete koji ih mogu ozbiljno ozlijediti. 

Spomenuo je da je prošlog mjeseca u Sevilli vratar Athletica iz Bilbaa, Armando, pogođen u lice bocom koju je na nj bacio jedan navijač Betisa i da mu je zbog toga u bolnici lice bilo sašiveno sa šest šavova. 

Betis je zbog toga bio kažnjen s 9000 eura, a dvije sljedeće utakmice na svom stadionu morao je odigrati pred praznim tribinama. 

Najzanimljivije je da se uprava Betisa žalila na oštrinu kazne iako ju je sevillski klub zaslužio.