Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Eskalacija nasilja huligana u Španjolskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Film kojeg je neki prolaznik snimio mobilnim telefonom i ustupio španjolskoj TV uznemirio je ljubitelje nogometa u toj zemlji. Riječ je o kratkom 'dokumentarcu' u kojemu se vidi kako skupina navijača Seville prije subotnje utakmice s Atleticom (1:2) ispred stadiona Sanchez Pizjuan letvama i štapovima premlaćuje navijača madridskog kluba, koji obliven krvlju leži na tlu.

U Španjolskoj su, naime, u zadnje vrijeme sve češći i sve brutalniji ekscesi navijača. A TV je izvjestila da je i jedan navijač Seville bio izboden nožem na istoj utakmici, dok je policija priopćila da nije obaviještena o tome.

Pročitajte i ovo Susjedi pale svijeće na ulazu zgrade u Makarskoj gdje je nakon sukoba s muškarcem preminula 73-godišnjakinja Čeka se nalaz obdukcije Napadač na ženu u Makarskoj dobro poznat policiji: Pogledajte što je napravio nevjenčanoj supruzi Ilustracija Grupa Granica Potresne priče ljudi iz sive zone: Morala je roditi sama u šumi, dijete je umotala u svoju majicu

U utorak je branič Atletica, Pablo Ibanez, na konferenciji za novinare kazao kako smatra da nogomet treba zbližavati a ne svađati mlade ljude. 

Rekao je još kako mu više nije ugodno igrati na nekim stadionima u Španjolskoj jer zadnjih sezona na njima navijači s tribine na igrače gostujućih momčadi bacaju predmete koji ih mogu ozbiljno ozlijediti. 

Spomenuo je da je prošlog mjeseca u Sevilli vratar Athletica iz Bilbaa, Armando, pogođen u lice bocom koju je na nj bacio jedan navijač Betisa i da mu je zbog toga u bolnici lice bilo sašiveno sa šest šavova. 

Betis je zbog toga bio kažnjen s 9000 eura, a dvije sljedeće utakmice na svom stadionu morao je odigrati pred praznim tribinama. 

Najzanimljivije je da se uprava Betisa žalila na oštrinu kazne iako ju je sevillski klub zaslužio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene