Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dinamo je s 4:1 pobijedio Međimurje i potvrdio naslov prvaka budući da je 4 kola prije kraja prvenstva prednost nad Hajdukom nedostižnih 13 bodova. Produženi se praznični vikend još kako osjetio u Maksimiru.


Na tribinama se okupilo tek oko 3000 gledatelja i tek su glasni Bad Blue Boysi stalnim navijanjem davali natjecateljski ton utakmici. A Dinamovo je otvaranje bilo sjajno! Već u prvom pravom napadu, u 4. minuti, plavi su poveli, piše Večernji list. 

Vezani članci Navijači na utakmici Šibenika i Hajduka Incident na stadionu Šubićevac: U sukobu s navijačima ozlijeđena dvojica policajaca, uhićeno devet navijača Slika nije dostupna Engleska nogometna 'gay' ekipa osvojila naslov svjetskog prvaka

Napad je započeo Ćorluka na desnom boku, lijepo je proigrao Sammira koji je filigranski točno centrirao loptu na glavu Luki Modriću. A Dinamov se razigravač naklonio i udarcem glavom (!) smjestio loptu u mrežu! 

Tim je pogotkom ujedno srušen još jedan rekord - bila je to 29. uzastopna Dinamova službena utakmica na kojoj su Zagrepčani zatresli suparničku mrežu! Dosadašnji je rekord od 28 utakmica s postignutim pogotkom držala momčad koja je igrala u sezoni 1997./1998.

Pa iako je početak bio obećavajući, do kraja prvoga dijela nismo vidjeli gotovo ništa, barem s Dinamove strane! Kao da su se modri zadovoljili ranim i minimalnim vodstvom, zaprijetili su još tri puta (Carlos, Eduardo, Pokrivač). Gosti su potkraj prvoga dijela osjetili da se plavima baš i ne igra, pa su nekoliko puta i konkretno zaprijetili.

Jednom je Lončarić obranio Racov udarac, drugi je put Tadić s gol-crte izbio loptu nakon Bratkovićeva pokušaja, treći je put Peraica s pet metara prebacio vrata! Bila su to dovoljne opomene da Dinamov trener Branko Ivanković održi žešći sastanak u poluvremenu. U prvom je napadu u drugom poluvremenu (47. minuta) Sammir ubacio loptu s desne strane a Danijel Štefulj je nespretno reagirao i loptu poslao u vlastitu mrežu.

Četiri minute kasnije Pokrivač je izgubio loptu na sredini terena, uzeo ju je Piškor. Dinamov vratar Filip Lončarić nepotrebno je istrčao, Piškor ga je pretrčao i pospremio u praznu mrežu. 

U završnici je Dinamo ubacio u višu brzinu te je u 87. minuti Mikić zabio za 3:1, a samo tri minute kasnije Vedran Ćorluka je postavio konačan omjer (4:1) za veliko slavlje modrih.