Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Južnoamerička nogometna federacija (Conmebol) tražit će suspenziju Fifine odluke o zabrani igranja međunarodnih utakmica na nadmorskim visinama iznad 2.500 metara.


"Za suspenziju su glasovali svi članovi Izvršnog odbora Conmebola", izjavio je u petak glavni tajnik Conmebola Eduardo Deluca. Predstavnici Conmebola će svoj zahtjev predstaviti na sastanku Izvršnog odbora Fife, koji se treba održati 27. lipnja Zuerichu.

Vezani članci Red za testiranje na koronavirus u Sloveniji Slovenija povukla odluku o obveznom testiranju radnika koji svaki dan prelaze granicu Sjednica Vlade Razriješen državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar

Fifa inzistira na zabrani igranja na nadmorskim visinama iznad 2.500 metara jer smatra da se time ugrožava zdravlje igrača, te zbog toga jer se time u neravnopravan položaj dovode gostujuće momčadi.

Odlukom o zabrani igranja međunarodnih utakmica na nadmorskim visinama iznad 2.500 metara najviše su pogođene Bolivija, Ekvador, Kolumbija i Peru.