Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chelsea negira da traži zamjenu za Granta, Hiddink tvrdi drugačije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su iz Chelsea opovrgli da su Marcu van Bastenu ponudili da postane nasljednik Josea Mourinha te tvrde da ne traže zamjenu za Avrama Granta, izbornik Rusije Guus Hiddink javno je izjavio da mu je Roman Abramovič ponudio taj posao.

Kako je Chelsea odbio objaviti pod kojim je uvjetima Izraelac zasjeo na trenersku poziciju, pojavile su se spekulacije da je on samo figura koju će uskoro zamijeniti netko drugi. A s poslom koji trenutno obavlja Grant povezuju se razni ljudi - od izbornika Nizozemske Marca van Bastena, Didiera Deschampsa, pa sve do bivšeg izbornika Njemačke Juergena Klinsmanna. To je nagnalo vodstvo Chelsea da u javnost pusti priopćenje kako Grantov posao nikome nije ponuđen. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Abramovič Mourinhu poklonio 2 milijuna funti vrijedan Ferrari Slika nije dostupna Reakcije na Mourinhov odlazak

"Nitko u Chelseau nije ovlašten da pregovara s bilo kime o poziciji trenera, niti Uprava niti vlasnik", piše u priopćenju kluba. 

>> Capello: Abramovič želi Van Bastena

No, Guus Hiddink tvrdi drugačije. Abramovič (koji inače plaća i polovicu Nizozemčeve izborničke plaće od 1,7 milijuna eura godišnje) mu je, kaže, ponudio posao na Stamford Bridgeu. 

"Abramovič me pitao što bih ja htio, a ja sam mu odgovorio da se sada želim samo koncentrirati na Rusiju. Želim završiti kvalifikacije za EURO, a tada ćemo vidjeti što će biti. Meni i mojoj obitelji se sviđa život u Moskvi, a čini se da se i mi sviđamo njima", rekao je 60-godišnji izbornik Rusije koji bi, baš kao i Van Basten, mogao biti 'slobodan' u studenom, kada završe kvalifikacije za EP. 

Ipak, vjerojatnije je da će Hiddink, ako se Rusija plasira, ipak željeti ostati na izborničkoj klupi do idućeg ljeta, točnije dok ne završi EURO 2008.

A Roman Abramovič je jučer prvi put progovorio o Mourinhovu odlasku. Novinari su ga zatekli na večeri s djevojkom Darijom Žukovom u njegovu restoranu "Marco". 

"Pa, Jose je kao i posuđe u mom restoranu. Sviđa vam se ili ne, svejedno na stolu ne ostaje dugo", odgovorio je Rus kroz smiješak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene