Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Reakcije na Mourinhov odlazak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se već duže vrijeme nagađalo da bi Jose Mourinho mogao napustiti kormilo Chelsea, njegov odlazak sa Stamford Bridgea izazvao je veliko iznenađenje na Otoku. Većina britanskih medija bavi se se nagađanjima je li Mourinho "skočio ili je bio gurnut".

Novinari Guardiana smatraju kako je odnos između Romana Abramoviča i Jose Mourinha bio nepovratno uništen i bilo je samo pitanje trenutka kada će se dogoditi definitivni razlaz. "Između njih je bilo previše nesuglasica, već mjesecima je suradnja bila na klimavim nogama," piše Guardian.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mourinho: Više nisam najbolji Slika nije dostupna Chelsea nudi Klinsmannu 10 milijuna eura godišnje

Za Daily Telegraph presudni trenutak se dogodio na utakmici između Chelsea i Rosenborga kada se na tribinama okupilo svega 25.000 gledatelja, premda Stamford Bridge prima skoro dvostruko više gledatelja. "Abramovič je poludio kada je vido poluprazan stadion," piše Daily Telegraph.

The Times tvrdi kako je razlazu "kumovala" posljednja svađa između ruskog tajkuna i portugalskog prgavca nakon utakmice s Blackburn Roversima. "Bila je to završna runda njihova napeta odnosa. Nakon njihova razgovora postalo je jasno kako je sudbina Jose Mourinha u klubu zapečaćena."

>> Mourinho napustio Chelsea, Grant novi trener

>> Kladionice: Mourinho preuzima Portugal ili Barcelonu

The Sun piše kako su posljednji očajni nastupi Chelsea otvorili "stare rane" koje više nisu mogle zacijeliti. "Abramovič je bio sve nezadovoljniji i sve nesretniji, gledao je kako njegova najdraža igračka tone sve dublje," piše The Sun i dodaje kako je Portugalčevu odlasku ponajviše 'kumovala' loša igra kapetana Johna Terryja, a potom i svađa njih dvojice. 

Naime, da bi dobio odgovor zbog čega Terry loše igra Mourinho je čak konzultirao klupsko medicinsko osoblje, što je jako razbijesnilo kapetana Bluesa. Rezultat - svađa prije utakmice s Rosenborgom. Ta je vijest, naravno, brzo došla do klupskih direktora koji su se zabrinuli kako Jose 'gubi' konce u svlačionici. 

Ipak, mnogi su vrlo zabrinuti što će sada biti s londonskim klubom. 

"Ja sam potpuno zaprepašten ovime što se dogodilo. Ne vidim smisao u tome i nadam se da znaju što rade. Bit nogometa jest pobjeda, a on ima dar da u igrače 'udahne' pobjednički mentalitet!", rekao je Ray Wilkins, bivši kapetan londonske momčadi i asistent trenera. 

"Mislim da je polovica momčadi uzdrmana i bit će vrlo teško vratiti im timski duh koji je Mourinho tako uspješno proizvodio", rekao je još jedan bivši igrač Bluesa Gavin Peacock. 

Oglasio se čak i britanski premijer Gordon Brown. Preko svojeg glasnogovornika je poručio kako je Mourinho svojim uspjesima u relativno kratkom periodu zauvijek obilježio engleski nogomet.
 
A Chelsea će se najvjerojatnije morati suočiti i s potpunom promjenom osoblja. Steve Clarke, Mourinhov asistent, ostat će još do utakmice protiv Manchester Uniteda, no očekuje se da će slijediti Portugalca, baš kao i ostatak tehničkog osoblja.

U međuvremenu, Jorge Mendes, Mourinhov menadžer, sutra bi trebao stići u London kako bi s Chelseom dogovorio isplatu za Portugalca kojemu je ugovor trebao isteći tek 2010. A svaka godina vrijedi 5,2 milijuna funti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene