Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brazil će i nadalje nastaviti sa praksom odigravanja pripremnih nogometnih susreta u Europi, unatoč sve glasnijem pritisku javnosti da su Brazilci zaslužili vidjeti svoje najbolje nogometaše uživo kod kuće.


"Igrati pripremne utakmice u Brazilu je nemoguće u ovom trenutku iz jednostavnog razloga što svi naši najbolji nogometaši igraju u Europi. Vremenska razlika je četiri sata, put traje 12 sati, a još je stotinu nepremostivih prepreka zašto utakmice ne možemo igrati u Južnoj Americi", kazao je predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ricardo Teixeira, dodavši kako navijačima ostaju utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojima deset južnoameričkih godina igraju dvokružno u razdoblju od čak tri godine.

Vezani članci Liječnici u bolnici u Brazilu Predsjednik slavi prosvjede protiv distance, a u zemlji dnevno umire gotovo 3000 ljudi: "Sretan sam, želimo slobodu" Koronavirus u svijetu - 4 Stručnjaci upozorili na novu varijantu korone koju antitijela ne prepoznaju: "To je poput atomske bombe, nijedna zemlja nije sigurna"

Od SP u Njemačkoj Brazil je odigrao četiri pripremne utakmice u Europi, a 15. studenoga će odigrati i petu, protiv Švicarske u Baselu.