Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Barcelona: Guardiola umjesto Rijkaarda?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema pisanju španjolskih medija sljedeće sezone će trener Barcelone biti njezin nekadašnji kapetan Josep Guardiola, koji je ove sezone vodio drugu momčad katalonskog kluba koja se natječe u trećoj španjolskoj ligi.

Kako navode sve televizijske i radijske postaje, odluku da 37-godišnji Guardiola zamijeni dosadašnjeg trenera Franka Rijkaarda donijela je sportska komisija kluba na sastanku jučer kasno navečer. Tu odluku još mora potvrditi kompletna Uprava na sastanku u četvrtak, a službeno će biti objavljena tek na kraju sezone.

Pročitajte i ovo Spašavanje dječaka na Tajlandu (Foto: AFP) "Nismo sigurni je li ovo čudo..." Sretan kraj drame na Tajlandu: Spašeno svih 12 dječaka i trener koji su više od dva tjedna bili zatočeni u špilji Pismo trenera roditeljima (Foto: Thai Navy Seal/Facebook) Heroj je rođen Trener koji je dječake uveo u špilju ispričao se roditeljima, vrlo brzo odgovorili su mu porukom koja je dirnula sve

Kako navodi katalonski sportski dnevnik "Sport", na sastanku se vodila žestoka rasprava između onih koji su željeli dovesti Guardiolu i druge struje koja se zalagala za Josea Mourinha, da bi na kraju odlučujući glas bio onaj sportskoga direktora Txikija Begiristaina koji je bio za svojeg bivšeg suigrača.

Uz Begiristaina, za Guardiolu na klupi prve momčadi Barcelone bio je i legendarni Johan Cruyff koji je i dalje vrlo utjecajan u klubu u kojemu je igrao tijekom 70-ih godina prošlog stoljeća, te ga je vodio početkom 90-ih kada je s Guardiolom i Begiristainom u momčadi 1992. prvi put donio naslov europskog prvaka na Camp Nou.

No, gotovo sve internetske ankete među navijačima Barcelone pokazuju da bi oni više željeli na klupi vidjeti Mourinha, a čak i aktualni treneri Getafea i Villarreala Michael Laudrup i Manuel Pellegrini imaju veću potporu s obzirom na Guardiolin nedostatak iskustva.

Rijkaard je na klupi Barcelone od 2003. godine, te je s "Ponosom Katalonije" osvojio dva naslova prvaka Španjolske, te naslov prvaka Europe (2006), ali u posljednje dvije sezone je ostao bez trofeja i stoga će morati napustiti klub. Rijkaardu se zamjera i to što je dozvolio da se u momčad uvuče loša atmosfera, pa su igrači otvoreno iskazivali svoje nezadovoljstvo, a neki su postali i indolentni prema svojim obavezama.

Guardiola je navodno već sastavio listu igrača koje bi želio dovesti u Barcelonu za sljedeću sezonu. Među njima su Daniel Alves (Sevilla), David Villa (Valencia), Fabricio Coloccini (Deportivo), Christian Poulsen (Sevilla) i Phillip Lahm (Bayern).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene