Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"šale i pošalice"

Đapić pozvao protukandidate da ne izbjegavaju debate: "Time ponižavate biračko tijelo"

Anto Đapić (Foto: Dnevnik.hr)
Anto Đapić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Anto Đapić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Predsjednički kandidat Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) Anto Đapić ustvrdio je u subotu da se manipuliranjem anketa i onemogućavanjem sučeljavanja stvaraju kandidati prve i druge kategorije, što je korak unatrag u odnosu na prethodne izbore.

Iako svi mediji po zakonu trebaju osigurati jednake uvjete praćenja svih kandidata, ostalim kandidatima na predsjedničkim izborima, onemogućavaju se sučeljavanja s takozvanim velikim favoritima koji u dosadašnjoj kampanji nisu ništa iznijeli, osim "međusobnih uvreda, šala i pošalica", rekao je Đapić u Osijeku.

Pročitajte i ovo Predsjednički kandidat Anto Đapić Utrka za Pantovčak Anto Đapić - predstavljanje predsjedničkih kandidata Slika nije dostupna PREDSJEDNIČKI IZBORI Anto Đapić predstavio svoj program: Uloga predsjednika države je simbol hrvatske državnosti

Također, upozorio je taj kandidat, u Hrvatskoj se već pola godine kroz ankete, koje su u demokratskim zemljama mjesec dana pred izbore zabranjene, stvaraju kandidati prve i druge kategorije.

Zbog toga, zaključio je Đapić, mediji, pozivaju na sučeljavanje "koga hoće po vlastitom nahođenju".

Ustvrdio je pritom kako je nekorektno od njegovih protukandidata Miroslava Škore i Zorana Milanovića što smatraju da ne trebaju doći na sučeljavanje ako na sučeljavanje ne dolazi Kolinda Grabar-Kitarović, što je nazvao podcjenjivanjem ostalih kandidata.

Đapić je pozvao sve protukandidate da ne izbjegavaju debate jer se time ponižava hrvatsko biračko tijelo.

"Ako ne bude sučeljavanja meni se ne pruža prilika da pojedinim kandidatima postavim pitanje zašto 1991. godine nisu s puškom u ruci branili Hrvatsku", rekao je Đapić koji smatra da onaj tko je 1991. bio vojni obveznik a nije se stavio na raspolaganje ne može biti vrhovni zapovjednik.

Za Škorinu izjavu da crkva treba biti odvojena od države i da će maknuti politiku iz nje, Đapić je rekao da je uloga predsjednika da podupire kršćanske vrijednosti i da katolička crkva u Hrvata ne može biti van naroda.

Izjavu Zorana Milanovića koji je rekao da misli sve najgore o presudi po kojoj uzvik "Za dom spremni" iz pjesme "Bojna Čavoglave" ne predstavlja nezakonito ponašanje, Đapić je nazvao korakom unazad u odnosu na doba Ivice Račana kada su registrirane udruge HOS-a.

Za protukandidate kazao je da nisu odgovorili kako bi osigurali suverenitet hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, a nitko ne govori ni da je došlo vrijeme za ustavne promjene kojima bi se u Ustav ugradile kršćanske vrijednosti nasuprot antifašizmu pod kojim se prikrivaju komunistički zločini". (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene