Obavijesti Video Pretražite Navigacija
milanović za povlačenje

Kako su glasali: Otkrivamo koliko hrvatskih vojnika želi kući iz Afganistana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Afganistanu je na drugom krugu predsjedničkih izbora glasala 101 osoba, od čega je Zoran Milanović dobio tek 10 glasova. Milanović je u kampanji izjavio da hrvatske vojnike odmah treba povući iz misije u toj zemlji.

Od 101 birača koji su u Afganistanu glasali na drugom krugu izbora za hrvatskog predsjednika, tek je njih 10 zaokružilo Zorana Milanovića

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Slika nije dostupna Jedan kandidat podbacio Više od stotinu hrvatskih vojnika u Afganistanu izašlo na izbore, pogledajte kako su glasali

Istina, to je više nego u prvom krugu, kada je osvojio tek četiri glasa, dok je Kolinda Grabar-Kitarović tada osvojila 58 glasova. Hrvatskim vojnicima u Afganistanu se u prvom krugu znatno više od Milanovića svidio i Mislav Kolakušić koji je tada dobio 16 glasova, a Dario Juričan tog 22. prosinca dobio je četiri glasa. Tada je na biralište izašlo 106 birača.

Zanimljivo je da je Milanović u kampanji govorio da treba preispitati sudjelovanje hrvatskih vojnika u misiji u Afganistanu, a u samoj završnici je čak decidirano odgovorio na pitanje treba li ih povući iz te zemlje. "Da, odmah", rekao je Milanović tijekom sučeljavanja na HRT-u. 

No, prema rezultatima glasanja može se zaključiti da ipak velika većina njih ne želi kući iz opasne misije u toj zemlji. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene