Hrvatski vojnici u Afganistanu
Hrvatski vojnici u Afganistanu Foto: Zeljko Lukunic/Pixsell

U Afganistanu je na drugom krugu predsjedničkih izbora glasala 101 osoba, od čega je Zoran Milanović dobio tek 10 glasova. Milanović je u kampanji izjavio da hrvatske vojnike odmah treba povući iz misije u toj zemlji.


Od 101 birača koji su u Afganistanu glasali na drugom krugu izbora za hrvatskog predsjednika, tek je njih 10 zaokružilo Zorana Milanovića

Vezani članci Bombaški napad u Afganistanu - 1 Krvavi napad na liječnike: Petero poginulih u Afganistanu u eksploziji podmetnute bombe Slika nije dostupna Pripadnik HV-a ozlijeđen u padu helikoptera u Afganistanu

Istina, to je više nego u prvom krugu, kada je osvojio tek četiri glasa, dok je Kolinda Grabar-Kitarović tada osvojila 58 glasova. Hrvatskim vojnicima u Afganistanu se u prvom krugu znatno više od Milanovića svidio i Mislav Kolakušić koji je tada dobio 16 glasova, a Dario Juričan tog 22. prosinca dobio je četiri glasa. Tada je na biralište izašlo 106 birača.

Zanimljivo je da je Milanović u kampanji govorio da treba preispitati sudjelovanje hrvatskih vojnika u misiji u Afganistanu, a u samoj završnici je čak decidirano odgovorio na pitanje treba li ih povući iz te zemlje. "Da, odmah", rekao je Milanović tijekom sučeljavanja na HRT-u. 

No, prema rezultatima glasanja može se zaključiti da ipak velika većina njih ne želi kući iz opasne misije u toj zemlji.