Dario Juričan rođen je 1976. u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu studirao je germanistiku i komparativnu književnost. Diplomirao je film na London Film Academy. Službeni je kandidat za predsjednika RH.

Galerija Predsjednički kandidat Dario Juričan održao konferenciju za medije (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) - 4 Predsjednički kandidat Dario Juričan održao konferenciju za medije (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) - 3 Dario Juričan/Milan Bandić (Foto: Pixsell,Sanjin Strukic) - 1 +0 Dario Juričan (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Smije se zvati Milan Bandić, ne smije se zvati Milan Bandić, smije se zvati.... Tako je otprilike glasila trakavica pokušaja promjene imena hrvatskog redatelja Darija Juričana u ime Milan Bandić.

Vezani članci Dario Juričan/Milan Bandić (Foto: Pixsell,Sanjin Strukic) - 1 Juričan upozorio na Bandićevo pogodovanje u najmu gradskih prostora: ''Pajde zarađuju na djeci s teškoćama'' Slika nije dostupna Kad se sretnu dva Milana Bandića: Zagrebački gradonačelnik napokon upoznao samog sebe

Zadnje što je javnost saznala jest to da je Upravni sud krajem studenog odredio kako je Juričanu ipak dopušteno biti Milan Bandić jer na to ime nitko ne polaže ekskluzivno pravo. 

Juričan je ime promijenio u svibnju 2019., no zagrebački gradski ured odluku je poništio. Ministarstvo uprave zatim mu je dopustilo mu da se preimenuje. Ministarstvo je zatim poništilo vlastitu odluku po kojoj se Juričan smije zvati Milan Bandić. Upravni sud sada je poništio tu posljednju odluku Ministarstva uprave. Predsjednički kandidat tada je rekao da je cijelo vrijeme tvrdio da mu je ime oteto. 

Osim što je kandidat na predsjedničkim izborima, Dario Juričan je i uspješan filmski režiser. Najpoznatiji su njegovi dokumentarni filmovi "Gazda" i "Gazda: Početak". U prvome se pozabavio Agrokorom i usponom njegova gazde Ivice Todorića, a u drugom glavnu ulogu ima Miroslav Kutle. Za iduću godinu najavio je i premijeru 3. dijela trilogije, film "Kumek" o Milanu Bandiću. 

Dario Juričan rođen je 1976. u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu studirao je germanistiku i komparativnu književnost. Diplomirao je film na London Film Academy. U njegovoj biografiji na stranicama HAVC-a stoji da je napisao, režirao i producirao nekoliko kratkih filmova. Sudjelovao je na međunarodnim festivalima i radionicama. Za film "Gazda" na Pulskom filmskom festivalu 2017. dobio je nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film. Na Danima hrvatskog filma 2012. nagradu za najbolji scenarij dobio je za igrani film "I, J, K, L". 

Ovaj predsjednički kandidat zalaže se za "korupciju svima", organizirao je "koruptošetnje", a na zgradu Gradskog poglavarstva nedavno je projicirao izborni plakat s natpisom "Moje ime ovdje od sada znači korupciju". 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju