Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretne vijesti

Hrvatica pronađena u ruševinama osjeća se dobro: Stupila je u kontakt sa svojom obitelji

Aktualno Galerija Hrvoje Cvitanović, veleposlanik u Turskoj Hrvoje Cvitanović, veleposlanik u Turskoj Foto: DNEVNIK.hr Ruševine u Turskoj: Ilustracija - 1 Ruševine u Turskoj: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ruševine u Turskoj: Ilustracija - 2 Ruševine u Turskoj: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ruševine u Turskoj: Ilustracija - 3 Ruševine u Turskoj: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ruševine u Turskoj: Ilustracija - 4 Galerija 1/5 >>
Hrvatsko veleposlanstvo u Turskoj u kontaktu je s pet hrvatskih državljana koji su dobro i izvan životne opasnosti. Nakon dulje potrage za šestom državljankom, Dnevnik Nove TV doznaje da je i ona pronađena.

Bitka s vremenom cijeli dan je trajala na jugozapadu Turske. Potražni timovi bezuspješno su tragali za hrvaticom koja je završila pod ruševinama. No iza 19 sati stižu dobre vijesti.

"Da je ona pronađena u ruševinama, da se dobro osjeća i da je došla zajedno sa svojim suprugom i djecom zajedno u kontakt i da su OK", poručio je Hrvoje Cvitanović, veleposlanik Republike Hrvatske u Turskoj.

Apokaliptičnim scenama svjedočio je i Luka Piljan koji se pokušavao probiti do Ankare.

"Taj sjeverni dio je toliko razrušen okolna mjesta Kalmaharan i Osmanie, to je katastrofa kako su kuće porušene. Ceste su uništene, autoput je u potpunosti razrušen ne može se uopće voziti njime."

A do juga turske probija se i konvoj hrvatskih spasilaca.

"U ovom trenutku vozimo se prema zračnoj luci Adana, gdje je uspostavljen prihvatni centar. Nastojimo tamo doći što prije, plan je da napravimo jedan kraći predah u Ankari i nakon toga dođemo na naše krajnje odredište", rekao je član Civilne zaštite.

Gdje će hrvatski spasioci završiti još nije poznato.

"AFAD, dakle državna agencija za izvanredna stanja je rekla da se situacija na terenu vrlo brzo mijenja i da će oni biti raspoređeni tek kada budu u blizini samog područja", poručio je veleposlanik.

A dok se ne probije do Ankare Luka ostaje u industrijskom dijelu Gaziante. "Trenutno se nalazimo u ovom smještaju imamo tople obroke imamo i dobar i udoban smještaj za spavanje."

No ono što svi najviše priželjkuju jest da se tlo na jugu Turske barem malo primiri.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene