Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj na Banovini

Klasični "hrvatski sindrom": Nevrijeme im uništilo zamjensku kuću jer je krov mjesec dana bio - nepokriven

Aktualno Galerija Obnova kuća na Banovini - 3 Obnova kuća na Banovini - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo Ivan Čorkalo Foto: DNEVNIK.hr Obnova kuća na Banovini - 1 Obnova kuća na Banovini - 1 Foto: DNEVNIK.hr Obnova kuća na Banovini - 2 Obnova kuća na Banovini - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Obnova kuća na Banovini - 5 Galerija 1/8 >>
Nezadovoljni su stanovnici Banovine dinamikom obnove. Što se obiteljskih kuća tiče, izvođači su, prema podacima središnjeg ureda za obnovu, uvedeni u posao na 65 lokacija. Od toga se građevinski radovi izvode na 25 lokacija, a na ostalima su u tijeku pripremni radovi uklanjanja potresom oštećenih objekata, geomehaničko istražni radovi, radovi iskolčenja i prilagodba projekata te tipskog projekta na postojećim lokacijama.

Na tri kuće grmljavinsko nevrijeme nedavno je nanijelo štetu, a iz ureda za obnovu kažu da je u međuvremenu sanirana o trošku izvođača radova.

Pročitajte i ovo Prizori iz Petrinje - 2 Tri godine nakon potresa Očajni ljudi još uvijek čekaju povratak u svoj dom: "To je naša hrvatska sprdačina, ne treba njima nitko ništa poručiti ako ne znaju svoj posao" Petrinja - 1 Banovina tri godine od potresa Satima bila zarobljena ispod ruševina: "U snovima opet proživljavam scene, a hvata me jeza da ćemo se vratiti u tu zgradu"

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo rekao je da nije baš točno da su kuće sanirane nakon nevremena, već da je saniranje u tijeku. "Mogao bih ovo nazvati klasičnim hrvatskim sindromom gdje se zbog nepoštivanja rokova i zbog propusta sasvim nepotrebno gubi vrijeme, ali se i bespotrebno baca novac", kazao je Čorkalo.

U zamjenskoj kući, pojašnjava Čorkalo, postavljen je knauf i trebalo je napraviti još neke radove. No, došlo je nevrijeme i kiša je uništila knauf na stropu i zidovima. "Sve je počupano i moralo se raditi ispočetka", pojasnio je Čorkalo.

Goran Kucko - 1 Obnova kuća na Banovini - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne zna se koliko će vlasnici čekati na useljenje u kuću. Goran Kucko je rekao da su oni u prvoj zamjenskoj obiteljskoj kući na Banovini. Isprva su se osjećali fenomenalno, ali nakon nevremena je oduševljenje brzo splasnulo.

Smatra da je krivac neodgovoran izvođač radova. "Ne može knauf biti unutra, a da nema krova. Jedno mjesec dana je krov bio nepokriven", napomnje Kucko koji dodaje da su zbog toga i intervenirali.

Goran Kucko - 1 Obnova kuća na Banovini - 5 (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan poslije nevremena - stigao je pokrov za krov, ali na krovu nije

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene