Obavijesti Pretražite Navigacija
Slučaj na Banovini

Klasični "hrvatski sindrom": Nevrijeme im uništilo zamjensku kuću jer je krov mjesec dana bio - nepokriven

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Obnova kuća na Banovini - 3 Obnova kuća na Banovini - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo Ivan Čorkalo Foto: DNEVNIK.hr Obnova kuća na Banovini - 1 Obnova kuća na Banovini - 1 Foto: DNEVNIK.hr Obnova kuća na Banovini - 2 Obnova kuća na Banovini - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Obnova kuća na Banovini - 5 Galerija
Nezadovoljni su stanovnici Banovine dinamikom obnove. Što se obiteljskih kuća tiče, izvođači su, prema podacima središnjeg ureda za obnovu, uvedeni u posao na 65 lokacija. Od toga se građevinski radovi izvode na 25 lokacija, a na ostalima su u tijeku pripremni radovi uklanjanja potresom oštećenih objekata, geomehaničko istražni radovi, radovi iskolčenja i prilagodba projekata te tipskog projekta na postojećim lokacijama.

Na tri kuće grmljavinsko nevrijeme nedavno je nanijelo štetu, a iz ureda za obnovu kažu da je u međuvremenu sanirana o trošku izvođača radova.

Pročitajte i ovo Branko Bačić Slučaj obnova Bačić najavio gradnju 30 zgrada na Baniji, ima dobru vijest za korisnike kontejnera Danijel Dombay Građani ogorčeni U Zagrebu pala fasada sa zgrade oštećene u potresu, tim putem djeca idu u školu: "Ako mi ne pošalje poruku da je sigurno stigla - panika"

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo rekao je da nije baš točno da su kuće sanirane nakon nevremena, već da je saniranje u tijeku. "Mogao bih ovo nazvati klasičnim hrvatskim sindromom gdje se zbog nepoštivanja rokova i zbog propusta sasvim nepotrebno gubi vrijeme, ali se i bespotrebno baca novac", kazao je Čorkalo.

U zamjenskoj kući, pojašnjava Čorkalo, postavljen je knauf i trebalo je napraviti još neke radove. No, došlo je nevrijeme i kiša je uništila knauf na stropu i zidovima. "Sve je počupano i moralo se raditi ispočetka", pojasnio je Čorkalo.

Goran Kucko - 1 Obnova kuća na Banovini - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne zna se koliko će vlasnici čekati na useljenje u kuću. Goran Kucko je rekao da su oni u prvoj zamjenskoj obiteljskoj kući na Banovini. Isprva su se osjećali fenomenalno, ali nakon nevremena je oduševljenje brzo splasnulo.

Smatra da je krivac neodgovoran izvođač radova. "Ne može knauf biti unutra, a da nema krova. Jedno mjesec dana je krov bio nepokriven", napomnje Kucko koji dodaje da su zbog toga i intervenirali.

Goran Kucko - 1 Obnova kuća na Banovini - 5 (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan poslije nevremena - stigao je pokrov za krov, ali na krovu nije

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene