Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4,2 kod gline

Prilično jak potres probudio stanovnike središnje Hrvatske, uslijedila i slabija podrhtavanja. Gradonačelnik Petrinje: "To je traumatizirajuće"

Potres magnitude 4,2 prema Richteru zatresao je središnju Hrvatsku u 5:37 ujutro. Epicentar je bio šest kilometara od Gline. U 8:47 uslijedio je slabiji potres, a zatim još jedan u 13:03.

Prilično jak potres pogodio je u 5:37 područje središnje Hrvatske, a prve procjene stranice EMSC govorile su da mu je magnituda iznosila 4,4 prema Richteru, no kasnije je procjena smanjena na 4,1. Hrvatska seizmološka služba oglasila se nešto više od pola sata nakon potresa s procjenom od 4,2 prema Richteru. 

"Jutros, 3. ožujka u 5 sati i 37 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Gline. Magnituda potresa iznosila je 4,2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V (pet) stupnjeva EMS ljestvice", stoji u priopćenju Seizmološke službe.

 

 

Prema stranici EMSC, epicentar je bio svega šest kilometara sjeverno od Gline i dogodio se na dubini od dva kilometra. 

Potres se osjetio na širem području, a prilično je zatresao i Zagrepčane. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Treba djelovati preventivno Seizmolog poručuje: "Pravo je vrijeme da se počnemo opuštati od straha i psihoze"

Pročitajte i ovo Sanacija zvonika crkve Presvetog Trojstva u Karlovcu - 3 Stradala u potresu U sanaciji zvonika crkve senzacionalno otkriće: HGSS u još jednoj akciji pronašao zaista neočekivan predmet

Hrvati su poznati po ostavljanju brojnih komentara na toj stranici i kad osjete znatno slabije potrese, a tako je i ovoga puta. U sat vremena od potresa ostavili su više od 600 svjedočanstava. 

"Prilično je jako zatreslo", komentirao je jedan stanovnik Gline, dok jedan stanovnik Petrinje, udaljen od epicentra 17 kilometara, kaže: "Čulo se tutnjanje i zatim se sve počelo tresti i skakati lijevo-desno. Trajao je duže nego inače."

Hrvatski seizmolozi objavili su kako je treslo i u 8:47, opet kod Gline. Magnituda je bila 2,4.

A onda se opet zatreslo i u 13:03. I to opet kod Gline, jačine 2,8.

 

Dumbović: "Padaju preostali dijelovi grada"

"Jutrošnji potres nas je stvarno uzdrmao, osjetili smo kako padaju preostali dijelovi grada. Vatrogasni zapovjednik nam je rekao da nema značajnijih šteta, što je najvažnije, no potresi ne odustaju, to je traumatizirajuće za sve građane Banovine”, rekao je nakon prvog jutrošnjeg potresa gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović za N1.

Dodao je i kako građani nisu zadovoljni tempom pomoći te da nedostaje još 500 kontejnera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene