Ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz)
Ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz) Foto: Pixsell, Duško Jaramaz

Nakon drame i potjere za krijumčarem ljudi na istarskom ipsilonu, u subotu se odigrala još jedna dramatična potjera, koja je ipak završila bez upotrebe vatrenog oružja.


Vozač (27) iz BiH se na području mjesta Čavli odbio zaustaviti policijskim službenicima koji su postupali u sklopu pojačanog suzbijanja nezakonitih migracija.

Vezani članci Policija, ilustracija Teška nesreća kod Skradina: Sudarila se dva automobila, vozač jednog zadobio ozljede opasne po život Prometna nesreća u Šibeniku Krš i lom: U sudaru vozila hitne pomoći i auta ozlijeđene četiri osobe

"Unatoč svjetlosnim i zvučnim signalima te isticanjem palice s natpisom "STOP POLICIJA", vozač se odbijao zaustaviti te je dodatno pojačao brzinu kretanja vozila. Slalom vožnjom (uključujući i zaustavnim trakom kolnika), pri velikoj brzini, ugrožavao je sigurnost ostalih sudionika u prometu, uključujući i policijske službenike koji su zbog svega navedenog krenuli za njim u potjeru", izvijestila je PU primorsko-goranska.

Dolaskom na vijadukt Svilno, spomenuti 27-godišnji vozač, zbog velike brzine kojom je ušao u oštri zavoj, prednjim dijelom vozila sudario se s vozilom Kia koje se kretalo ispred njega, a kojim je upravljao 76-godišnji vozač. Sudar se dogodio oko 13:40 sati.

Od siline sudara, automobil mlađeg vozača završio je na zaštitnoj ogradi, gdje se i zaustavio, nakon čega je ovaj i uhićen.

"S obzirom da su ga policijski službenici pokušali zaustaviti zbog prethodno dobivenih informacija da se radi o krijumčaru ljudima, 27-godišnjak je uhićen i doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje", dodaje se u spomenutom priopćenju.

Policija je u vozilu pronašla pet osoba, od koji jedno dijete, a čiji identitet i status boravka u Republici Hrvatskoj se utvrđuje.

Tijekom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, a dijete je iz preventivnih razloga preveženo na liječničku obradu.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.